αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑFiremap: Η εφαρμογή που σου δείχνει τις πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί κοντά σου

Firemap: Η εφαρμογή που σου δείχνει τις πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί κοντά σου

Οι πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη σε αρκετά σημεία της Ελλάδας. Η εφαρμογή Firemap καταγράφει και παραθέτει τις εστίες φωτιάς που έχουν εκδηλωθεί κοντά σου, και σε ποιες γεωγραφικές τοποθεσίες συγκεκριμένα. Η εφαρμογή εντοπίζει και την τοποθεσία σου μέσω GPS.

Όπως διαβάζουμε στην περιγραφή της εφαρμογής, «χρησιμοποιεί τα δεδομένα που συλλέγονται μέσω του δορυφόρου Terra που διαθέτει η NASA. Αυτός ο ‘ανιχνευτής χώρου’ μεταφέρει μαζί του διαφορετικούς αισθητήρες, που ονομάζονται MODIS και VIIRS, που συλλαμβάνουν την υπέρυθρη ακτινοβολία που εκπέμπεται από οποιαδήποτε πυρκαγιά. Οι πληροφορίες επεξεργάζονται γρήγορα και δημοσιοποιούνται σε λίγες ώρες. Με όλα αυτά μπορούμε να γνωρίζουμε με έναν αρκετά αντικειμενικό τρόπο τον κατά προσέγγιση τόπο όπου έγινε η πυρκαγιά και το μέγεθος της».

Πρόκειται δηλαδή για στοιχεία που συλλέγονται από τον δορυφόρο και δεν δημοσιοποιούνται σε live χρόνο, αλλά μετά από επεξεργασία που διαρκεί λίγες ώρες.

Μπορείς να βρεις την εφαρμογή δωρεάν στο Play Store. Ενώ υπάρχουν και επί πληρωμή λειτουργίες. Μέχρι τώρα η εφαρμογή έχει 50.000+ downloads.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − 4 =