αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα (θετικά) πράγματα που θα σου συμβούν αν βγάλεις κάποιους ανθρώπους από τον κύκλο σου

Τέσσερα (θετικά) πράγματα που θα σου συμβούν αν βγάλεις κάποιους ανθρώπους από τον κύκλο σου

Το έχουμε ξανά πει αρκετές φορές: Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε πολλοί business γκουρού: Είμαστε ο μέσος όρος των 5 ατόμων με τα οποία κάνουμε περισσότερη παρέα.

Αρκετές φορές στη ζωή μας όμως πέφτουμε σε μία παγίδα: Έχουμε στον κύκλο μας άτομα, από τα οποία ενώ θα έπρεπε να απομακρυνθούμε, εμείς συνεχίζουμε και μένουμε κοντά τους.

Κι όμως, κάποιες φορές είναι καλύτερο να… κόβουμε κάποιους δεσμούς. Άλλωστε έτσι, όχι όμως ωφελούμε την ψυχική υγεία μας, αλλά δημιουργούμε και χώρο για πιθανές νέες επαφές.

Η παρακάτω λίστα μπορεί να σε βοηθήσει να πας σε ένα τέτοιο μονοπάτι. Είναι 4 (θετικά) πράγματα που θα σου συμβούν αν βγάλεις κάποιους ανθρώπους από τον κύκλο σου. Αρκεί βέβαια να κάνεις τις σωστές επιλογές.

1. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να έχουμε τους ίδιους καυγάδες ξανά και ξανά. Δεν θα συνεχίσεις να θυμώνεις με κάποιον που δεν με σέβεται. Αν επαναλάβουν τη ίδια συμπεριφορά, τότε δεν έχει σημασία αν ζητήσουν συγγνώμη. Προφανώς δεν εννοούν αυτό που λένε. Προφανώς δεν έχουν μάθει το μάθημα τους. Και θα είναι πάντα οι ίδιοι.

2. Οι διαφορετικές απόψεις είναι ένα πράγμα — το διαφορετικό ήθος είναι άλλο. Είναι ΟΚ να έχεις διαφορετικές απόψεις και δεν πρέπει να κρίνεις τους άλλους για το τι επιλέγουν να πιστεύουν. Αλλά υπάρχει διαφορά μεταξύ ενός φίλου που μισεί την αγαπημένη σου εκπομπή — και έναν που μισεί μια ομάδα ανθρώπων.

3. Δεν προσφέρουν κάτι στη ζωή σου έτσι κι αλλιώς. Μπορεί με κάποιους να τα πηγαίνατε καλά στο λύκειο. Να περνάγατε καλά. Αλλά αν πλέον δεν συμβαδίζουν οι ζωές και οι προτεραιότητες σας, Ισως είναι καλύτερο να χωρίσουν οι δρόμοι σας. Θα είναι καλύτερο και για τους δύο.

4. Σταματάς να καταπιέζεσαι. Δεν χρειάζεται να ανέχεσαι τις συμπεριφορές ή τα αστεία καποιου. Στις περισσότερες των περιπτώεων, ο άλλος δεν πρόκειται να αλλάξει. Μάλλον εσύ πρέπει να φύγεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + eight =