αρχικηVIRALΗ δωρεάν βιβλιοθήκη στην οποία μπορείς να διαβάσεις και να δεις «πιάτο» όλη την Αθήνα

Η δωρεάν βιβλιοθήκη στην οποία μπορείς να διαβάσεις και να δεις «πιάτο» όλη την Αθήνα

Αν θες να διαβάσεις μερικά βιβλία και παράλληλα να δεις την Αθήνα από ψηλά, τότε ίσως πρέπει να επισκεφτείς τον Φάρο, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Εδώ και μερικές ημέρες ο χώρος έχει γεμίσει με βιβλία τα οποία μπορείς ελεύθερα να «περιεργαστείς».

Ο Φάρος προσφέρει πανοραμική θέα 360ο μοιρών σε όλη την Αθήνα, τον Πειραιά και τον Σαρωνικό Κόλπο και απευθείας οπτική επαφή με τον λόφο της Ακρόπολης.

«Οι επισκέπτες δεν θα μπορούν να δανείζονται τα βιβλία, αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να τα διαβάζουν όσο βρίσκονται στον Φάρο. Στο Κ.Π.Ι.Σ.Ν. πιστεύουμε στην ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης που έχει οικοδομηθεί με τους επισκέπτες μας, για αυτό το λόγο τα βιβλία θα είναι διαθέσιμα για ανάγνωση στον χώρο χωρίς κανένα σύστημα φύλαξης» σημειώνει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Επίσης, δεν θα υπάρχει δυνατότητα αναζήτησης σε κατάλογο. Η δυνατότητα αυτή προσφέρεται στο δανειστικό τμήμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (Ε.Β.Ε.). Τα βιβλία του Φάρου θα λειτουργούν συμπληρωματικά στην υπηρεσία αυτή της Ε.Β.Ε.

Στο πλαίσιο συνεργασίας του Κ.Π.Ι.Σ Ν. με μορφωτικά ιδρύματα και οργανισμούς αγοράστηκαν βιβλία από το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και το Ίδρυμα Σάκη Καράγιωργα. Έτσι, ο Φάρος φιλοξενεί στα ράφια του δικές τους εκδόσεις, καθώς και βιβλία που δωρίσθηκαν από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Ι.Σ.Ν.).

Παράλληλα, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών, το Κ.Π.Ι.Σ.Ν. φρόντισε να λειτουργούν στον Φάρο δύο σταθμοί εργασίας μέσω των οποίων θα παρέχεται τοπική πρόσβαση σε 543 τίτλους της βιβλιοθήκης ομιλούντων βιβλίων που απευθύνονται σε άτομα με τυφλότητα, περιορισμένη όραση ή δυσαναγνωσία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − twelve =