αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜπάχαλο στα γραφεία του Facebook με εργαζομένους να μένουν… «κλειδωμένοι» από έξω

Μπάχαλο στα γραφεία του Facebook με εργαζομένους να μένουν… «κλειδωμένοι» από έξω

Ένα πρωτοφανές κρασάρισμα του Ομίλου του Facebook είναι σε εξέλιξη εδώ και αρκετές ώρες.

Οι χρήστες σε όλο τον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση στις πλατφόρμες των Facebook, Instagram και WhatsApp, επί σειρά ωρών. Αλλοι σε κάποιες περιπτώσεις βλέπουν τις αρχικές τους σελίδες να μην ανανεώνονται και αδυνατούν να προβούν σε αναρτήσεις, είτε βλέπουν κατευθείαν μήνυμα το οποίο εξηγεί ότι υπάρχει τεχνικό πρόβλημα.

Την ίδια στιγμή, διεθνή ΜΜΕ επικοινωνούν με ανθρώπους εντός του τεχνολογικού κολοσσού και βγάζουν περισσότερες πληροφορίες στη δημοσιότητα. Μπάχαλο φαίνεται να επικρατεί και στα γραφεία της εταιρίας. Η δημοσιογράφος των Times Σίρα Φρένκελ έγραψε στο twitter ότι υπάλληλοι δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στο κτίριο των γραφείων αφού τα ηλεκτρονικά τους κλειδιά δεν βρίσκονταν σε λειτουργία.

Οι Times της Νέας Υόρκης επικοινώνησαν επίσης με δύο υπαλλήλους-μέλη της ομάδας ασφάλειας του facebook οι οποίοι τόνισαν ότι το πρόβλημα δεν οφείλεται σε κυβερνοεπίθεση. Όπως ανέφεραν, θα ήταν εξωφρενικό χάκερς να ρίξουν τις τρεις πιο δημοφιλείς εφαρμογές του πλανήτη για μερικές ώρες ταυτόχρονα.

Ο Tζον Γκράχαμ Κάμινγκ, επικεφαλής της εταιρίας τεχνολογίας Cloudfare, πιθανολόγησε ότι το πρόβλημα οφείλεται στους διακομιστές του facebook οι οποίοι δεν επιτρέπουν στους χρήστες να συνδεθούν.

Συγκεκριμένα, το πρόβλημα φαίνεται να οφείλεται στους DNS Servers.

UPDATE: Στη 1:00 τα ξημερώματα της Τρίτης ξεκίνησε να επανέρχεται η πρόσβαση στο Facebook και στις άλλες πλατφόρμες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − ten =