αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑFacebook… χωρίς αλγόριθμο: Πως μπορείς να βλέπεις αναρτήσεις στο news feed σου με χρονολογική σειρά

Facebook… χωρίς αλγόριθμο: Πως μπορείς να βλέπεις αναρτήσεις στο news feed σου με χρονολογική σειρά

Είναι γνωστό ότι οι αναρτήσεις που βλέπεις στο news feed σου στο Facebook δεν είναι με απόλυτη χρονολογική σειρά, αλλά καθορίζονται με βάση τον περιβόητο αλγόριθμο της πλατφόρμας.

Τώρα το techmaniacs.gr παραθέτει το πως μπορείς να το αλλάξεις αυτό πολύ εύκολα. Και να βλέπεις αναρτήσεις με βάση την χρονολογική σειρά τους. Σε dekstop, απλά κάνετε κλικ στο κουμπί Most Recent στο αριστερό τμήμα του παραθύρου. Στο κινητό, θα βρείτε το πιο πρόσφατα κάτω από το hamburger μενού στην επάνω δεξιά γωνία. Όπως προειδοποιεί το ίδιο το Facebook, ωστόσο, η εμπειρία αυτή είναι παροδική. “Μπορείτε να ταξινομήσετε το News Feed σας για να δείτε τις πρόσφατες δημοσιεύσεις”, αναφέρει μια σελίδα υποστήριξης της εταιρείας, “αλλά το News Feed θα επιστρέψει τελικά στην προεπιλεγμένη του ρύθμιση”.

Ή μπορείτε απλώς να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον σύνδεσμο https://www.facebook.com/?sk=h_chr για να φορτώσετε το Facebook κατά χρονολογική σειρά.

Είτε σας αρέσει είτε δεν σας αρέσει η χρονολογική κατάταξη, μια πρόταση του Wired συμπυκνώνει όλη την αλήθεια και την πραγματικότητα, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί σήμερα: Ο αλγόριθμος είναι εκεί για να σας δείξει ποιος νομίζει το Facebook ότι είστε, αλλά και για να κρύψει αυτό που το Facebook ξέρει ότι είναι: λίγο άδειο, λίγο θλιβερό- ένα μέρος όπου λίγες φωνές τραβούν την περισσότερη προσοχή, ανεξάρτητα από το τι έχουν να πουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + 3 =