αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑFacebook: Παρακολουθούμε την τοποθεσία του χρήστη, ακόμα κι αν απενεργοποιήσει αυτή την επιλογή

Facebook: Παρακολουθούμε την τοποθεσία του χρήστη, ακόμα κι αν απενεργοποιήσει αυτή την επιλογή

Όλο και περισσότερες λεπτομέρειες μαθαίνουμε, σχετικά με τα στοιχεία που συλλέγει το Facebook, από την στιγμή που κάνεις log in σε αυτό. Ο αναπληρωτής διευθυντής του τομέα ιδιωτικότητας της Facebook, Rob Sherman, παραδέχτηκε ότι μπορούν να παρακολουθούν την τοποθεσία του χρήστη, ακόμη και όταν ο τελευταίος έχει επιλέξει να μην γίνεται αυτό για τον λογαριασμό του.

Ο κ. Sherman εξήγησε ότι η παρακολούθηση αυτή γίνεται για να του σερβίρουν τις κατάλληλες διαφημίσεις στο News Feed του λογαριασμού του, για να εμφανίζουν προσφορές από το Marketplace που αφορούν την περιοχή του, για να φαίνεται η παρουσία του στους φίλους του μέσω της λειτουργίας Nearby Friends και για να προσαρμόζουν γενικότερα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν, όπως για παράδειγμα την πρόβλεψη του καιρού.

Επιπλέον, ο κ. Sherman τόνισε ότι αυτή η παρακολούθηση της τοποθεσίας μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους. Ο πρώτος είναι με τη συναίνεση του χρήστη, ο δεύτερος με τα check-ins και τα tags σε αναρτήσεις ή φωτογραφίες και ο τρίτος μέσω της διεύθυνσης IP. Για τους δύο τελευταίους τρόπους επισημαίνει πως ο εντοπισμός του χρήστη γίνεται στο περίπου, σε αντίθεση με τη μέγιστη ακρίβεια που προσφέρει η συναίνεση για το location tracking.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Facebook στην πολιτική της: Ακόμη και αν κάποιος χρήστης δεν ενεργοποιήσει τα Location Services, η Facebook μπορεί να καταλάβει ποια είναι η τοποθεσία του μέσω των πληροφοριών που μοιράζεται στο κοινωνικό δίκτυο και από τις συνδέσεις που πραγματοποιεί στις υπηρεσίας της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − three =