αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑFacebook με στιλ… Youtube: Διαφημίσεις μέσα στα βίντεο και χρήματα σε όσους τα αναρτούν

Facebook με στιλ… Youtube: Διαφημίσεις μέσα στα βίντεο και χρήματα σε όσους τα αναρτούν

Μια νέα λειτουργία είναι έτοιμο να φέρει το Facebook. Αυτή θα αφορά τα βίντεο που προβάλλονται στην πλατφόρμα, στα οποία θα υπάρχει η δυνατότητα να «μπει» διαφήμιση και έτσι οι χρήστες που τα αναρτούν να λαμβάνουν τα χρήματα που τους αναλογούν. Κάτι ανάλογο κάνει και το Youtube.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το αμερικανικό site Recode.net, το Facebook θα αρχίσει να τεστάρει ένα “mid-roll” ad μοντέλο, το οποίο θα επιτρέπει στο δημιουργό ενός βίντεο να βάλει διαφήμιση σε αυτό, και η οποία θα προβάλλεται τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα αφότου ο θεατής πατήσει το play. Για να προβληθεί δηλαδή, θα πρέπει κάποιος να δει το βίντεο για πάνω από τα συγκεκριμένα δευτερόλεπτα.

Τι θα κερδίζει ο δημιουργός; Το 55% του συνόλου των πωλήσεων. Μια παρόμοια πατέντα δηλαδή με του Youtube. Αυτή είναι πάντως μια κίνηση που αναμένεται να ωθήσει πολλούς χρήστες στο να δημιουργούν και να δημοσιεύουν βίντεο, με την ελπίδα να βγάλουν χρήματα από αυτή τη διαδικασία.

Όπως είπαμε βέβαια, οι διαφημίσεις δεν θα αφορούν τα πολύ μικρά βίντεο. Με άλλα λόγια, το Facebook λέει στους χρήστες: Φτιάξτε βίντεο που θα διαρκούν αρκετά και θα κρατούν το ενδιαφέρον του θεατή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × two =