αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑFacebook: Μεγάλη αύξηση τζίρου από τις διαφημίσεις- Τι λένε οι αριθμοί

Facebook: Μεγάλη αύξηση τζίρου από τις διαφημίσεις- Τι λένε οι αριθμοί

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τριμήνου, η Facebook αποκάλυψε ότι πλέον χρησιμοποιούν το κοινωνικό δίκτυο της καθημερινά 1.49 δισ. χρήστες και 2.27 δισ. τουλάχιστον μια φορά το μήνα. Ο τζίρος ανέβηκε κατά 33% στα $13.73 δισ. από $10.33 δισ. το τρίτο τρίμηνο του 2017, και όπως φαντάζεστε, το συντριπτικό ποσοστό αυτού του τζίρου προέρχεται από τις διαφημίσεις ($13.54 δισ.).

Εκτός, όμως, από τα νούμερα επισκεψιμότητας και τον τζίρο, η Facebook ανακοίνωσε ότι πλέον απασχολεί 33.606 υπαλλήλους, κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση 45% για το εργατικό δυναμικό της σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2017. Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στις χιλιάδες προσλήψεις που έγιναν για την στελέχωση ομάδων που ασχολούνται με την καταπολέμηση των fake news και τον εντοπισμό κακόβουλων ή καταχρηστικών συμπεριφορών στο κοινωνικό δίκτυο.

Αν βάλουμε στην εξίσωση τα απανωτά σκάνδαλα που ήρθαν στη φόρα τους τελευταίους μήνες, με μεγαλύτερο όλων την ιστορία της Cambridge Analytica και την “ανάκριση” του Mark Zuckerberg από το Αμερικανικό Κογκρέσο, η πορεία του Facebook εξακολουθεί να είναι εντυπωσιακή.

Πηγή: Techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − two =