αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑFacebook και Twitter ενάντια στην παραπληροφόρηση: Ποιο είναι το σχέδιο τους

Facebook και Twitter ενάντια στην παραπληροφόρηση: Ποιο είναι το σχέδιο τους

Ένα μεγάλο πρόβλημα φαίνεται πως θέλουν να «αγγίξουν» το Facebook και το Twitter. Και για αυτό ενώνουν τις δυνάμεις τους. Στόχος είναι να καταπολεμήσουν την παραπληροφόρηση στα Social Media, σε παγκόσμιο επίπεδο. Ναι, και στην Ελλάδα έχουμε αρκετή.

Σε αυτό το πλαίσιο, συμμάχησαν με γνωστούς οργανισμούς των media, όπως το τηλεοπτικό δίκτυο CNN και οι εφημερίδες New York Times και Washington Post.

Σκοπός, να συμβάλουν στην εξυγίανση της ειδησεογραφίας που προβάλλεται μέσω των κοινωνικών δικτύων, ώστε να περιοριστεί η διάδοση ψευδών πληροφοριών. Επίσης, να καλλιεργηθεί η κριτική ικανότητα των χρηστών του Διαδικτύου, ώστε να αντιλαμβάνονται ποιες ειδήσεις είναι πραγματικές και ποιες αποτελούν clickbait.
Ενδεικτικό του για πόσο μεγάλο εγχείρημα μιλάμε, είναι το γεγονός ότι υποστηρίζεται επίσης από τον κολοσσό Alphabet. Το όνομα του project είναι First Draft Coalition.

Ο συνασπισμός σκοπεύει να αναπτύξει μια πλατφόρμα, στην οποία θα μπορεί κάποιος να καταφύγει για να ελέγξει το κατά πόσο η πηγή μιας είδησης είναι αξιόπιστη, ενώ πιθανότατα θα ληφθούν και μέτρα για την εκπαίδευση των χρηστών του Διαδικτύου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − twelve =