αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑFacebook και Google ξεκινούν να «φιλτράρουν» τις ψευδείς ειδήσεις στη Γαλλία- Πως θα λειτουργεί ο μηχανισμός

Facebook και Google ξεκινούν να «φιλτράρουν» τις ψευδείς ειδήσεις στη Γαλλία- Πως θα λειτουργεί ο μηχανισμός

Ενόψει των εκλογών στη Γαλλία, το Facebook αναλαμβάνει δράση εναντία στις ψεύτικες ειδήσεις με τη βοήθεια της Google και άλλων εταιρειών.

Έχοντας ως στόχο τους την εξάλειψη φαινομένων όπως αυτά που συνέβησαν κατά την προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ, το Facebook, η Google και άλλοι σημαντικοί παίκτες του Διαδικτύου και του social networking, αλλά και μεγάλοι ειδησεογραφικοί οργανισμοί της Γαλλίας συνεργάζονται με σκοπό τους το αποτελεσματικό φιλτράρισμα των ψευδών ειδήσεων που θα κυκλοφορήσουν στη Γαλλία μέχρι τις εκλογές του Απριλίου. Μόλις γίνει ο εντοπισμός ενός άρθρου με ψεύτικη είδηση, θα στέλνεται σε μία ειδική ομάδα που θα αναλαμβάνει να εξετάσει την αξιοπιστία της πηγής.

Όπως αναφέρει το Pestaola.gr, το Google News Lab από την μεριά του έχει δημιουργήσει την πρωτοβουλία CrossCheck, σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό First Draft News και άλλες 17 εταιρείες media, με σκοπό τον εντοπισμό των ψευδών ειδήσεων, σε μια μεγάλη προσπάθεια που εμπλέκει και τις σχολές δημοσιογραφίας και τους φοιτητές. Το CrossCheck θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 27 Φεβρουαρίου στη Γαλλία, ενώ θα γίνεται χρήση αρκετών εργαλείων εντοπισμού ψευδών ειδήσεων από τους χρήστες του.

Τόσο το Facebook όσο και η Google έχουν κατηγορηθεί ότι μέσα από τις υπηρεσίες και τις σελίδες τους επιτρέπουν την ανεξέλεγκτη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + 9 =