αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑFacebook και Google ετοιμάζουν ένα υποθαλάσσιο καλώδιο που θα συνδέει Λος Άντζελες και Χονγκ Κονγκ

Facebook και Google ετοιμάζουν ένα υποθαλάσσιο καλώδιο που θα συνδέει Λος Άντζελες και Χονγκ Κονγκ

Ένα high-tech καλώδιο, τεραστίων διαστάσεων, θέλουν να δημιουργήσουν Facebook και Google. Το καλώδιο αυτό θα είναι υποθαλάσσιο και ουσιαστικά θα ενώνει το Λος Άντζελες και το Χονγκ Κονγκ.

Μέσω του συγκεκριμένου project, οι δύο τεχνολογικοί κολοσσοί θα μπορούν να μεταφέρουν ψηφιακά δεδομένα από την μια άκρη στην άλλη, με μεγάλες ταχύτητες. Το καλώδιο θα μπορεί να μεταφέρει 120 terabits ανά δευτερόλεπτο, όπως σημειώνει το αμερικανικό site The Verge.

gΤο συνολικό μήκος του θα φτάνει περίπου τα 8.000 μίλια και θα ονομάζεται Pacific Light. Υπάρχει η πιθανότητα, οι δύο εταιρίες να χρησιμοποιήσουν ένα κομμάτι από τη χωρητικότητα του καλωδίου- γίγας και να μισθώσουν τον ψηφιακό χώρο που απομένει σε άλλους. Το εγχείρημα αναμένεται να είναι έτοιμο το 2018.

Σημειώνεται πάντως, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργούν κάτι ανάλογο. Το Facebook πρόσφατα συνεργάστηκε με τη Microsoft για να φτιάξει ένα ακόμα πιο γρήγορο καλώδιο, που διασχίζει τον Ατλαντικό. Σε ότι αφορά την Google, είναι το έκτο καλώδιο τέτοιου τύπου, στο οποίο θα συμμετέχει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 2 =