αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑFacebook και Google δημιουργούν τις δικές τους «γειτονιές» στη Silicon Valley για να στεγάσουν τους εργαζομένους τους (και όχι μόνο)

Facebook και Google δημιουργούν τις δικές τους «γειτονιές» στη Silicon Valley για να στεγάσουν τους εργαζομένους τους (και όχι μόνο)

Στη Silicon Valley, στις ΗΠΑ, υπάρχει ένα πρόβλημα. Αρκετοί εργαζόμενοι τεχνολογικών εταιριών, έχουν εκφράσει τα παράπονα τους ότι το κόστος διαβίωσης και ιδιαίτερα τα ενοίκια στην περιοχή, είναι εξαιρετικά υψηλά. Φαίνεται, πως το πρόβλημα ακούστηκε… μέχρι τα ανώτερα κλιμάκια των Facebook και Google. Έτσι αμφότερες ετοιμάζουν δυναμικές κινήσεις, έτσι ώστε να στεγάσουν τους εργαζομένους τους, και όχι μόνο.

Πριν λίγες ημέρες το Facebook ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει τη δική του «γειτονιά», κοντά στα κεντρικά γραφεί της εταιρίας, στη Silicon Valley. Με το όνομα Willow Campus. Η ιδιαιτερότητα στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ότι αυτή η «γειτονιά» δεν θα απαρτίζεται μόνο από εργαζομένους του FB. Θα μπορούν κι άλλοι άνθρωποι να κατοικίσουν εκεί. Ενώ θα διαθέτει, για παράδειγμα, δικό της εμπορικό κέντρο, φαρμακείο και σούπερ μάρκετ, όπως σημειώνει το CNBC.

Φυσικά, πρωταρχικός στόχος είναι εκεί να μείνουν οι εργαζόμενοι του Facebook, έτσι ώστε για να φτάνουν στη δουλειά τους να χρειάζεται… να περνούν απλά έναν δρόμο. Ο τεχνολογικός κολοσσός, σχεδιάζει να φτιάξει 1.500 κατοικίες. Ενώ τουλάχιστον το 15% από αυτές, θα είναι οικονομικά προσιτές, με πολύ χαμηλό ενοίκιο για τα δεδομένα της περιοχής.

Την ίδια στιγμή, η Google ετοιμάζει τις δικές της κινήσεις για να στεγάσεις τους εργαζομένους της. Όπως άλλωστε σας είχαμε ενημερώσει από τις 14 Ιουνίου. Και είναι εξίσου εντυπωσιακές. Συγκεκριμένα, η εταιρία αναμένεται να ξοδέψει 30 εκατ. δολάρια, για να στεγάσει 300 από τους υπαλλήλους της στη Silicon Valley. Η Google, έχει ήδη παραγγείλει 300 καινούργια προκατασκευασμένα σπίτια από τη startup Factory OS, η οποία ειδικεύεται στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Μια λύση που μοιάζει ιδανική για την περίπτωση. Αφού τα ενοίκια στην ευρύτερη περιοχή του Σαν Φρανσίσκο έχουν ανέβει κατά 50% από το 2009. Δυσκολεύοντας τη ζωή πολλών εργαζομένων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − seven =