αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑFacebook: Διέρρευσαν στο dark web τα στοιχεία 200.000 χρηστών. «Εάν αισθάνεστε ότι έχετε γίνει στόχος, αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασής σας»

Facebook: Διέρρευσαν στο dark web τα στοιχεία 200.000 χρηστών. «Εάν αισθάνεστε ότι έχετε γίνει στόχος, αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασής σας»

Τα προσωπικά δεδομένα 200.000 χρηστών του Facebook Marketplace διέρρευσαν σε φόρουμ χάκερ στο σκοτεινό Διαδίκτυο. Τα δεδομένα που διέρρευσαν φέρεται να περιλαμβάνουν ονόματα, αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αναγνωριστικά Facebook και πληροφορίες από τα προφίλ στην πλατφόρμα.

Το σύνολο δεδομένων, το οποίο η MailOnline επιβεβαίωσε ότι είναι ακόμη διαθέσιμο στο Διαδίκτυο, πωλείται πλέον σε εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Εάν χρησιμοποιείτε το Facebook Marketplace, οι ειδικοί λένε ότι δεν είναι πολύ αργά για να προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα. Ωστόσο, ο Τζέικ Μουρ, σύμβουλος κυβερνοασφάλειας δήλωσε στη MailOnline: «Εάν αισθάνεστε ότι έχετε γίνει στόχος, τότε θα πρέπει να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας».

Τα δεδομένα αναρτήθηκαν σε ένα φόρουμ χάκερ από έναν γνωστό εγκληματία του κυβερνοχώρου που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο IntelBroker. Ο IntelBroker ισχυρίζεται ότι αυτή η βάση δεδομένων του Facebook Marketplace κλάπηκε από κάποιον που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο “algoatson” μετά από παραβίαση των συστημάτων ενός εργολάβου της Meta. Πράγματι, ο ιστότοπος BleepingComputer μπόρεσε να αντιστοιχίσει τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τους αριθμούς τηλεφώνου μέσα στα δεδομένα του δείγματος.

Ο InfoBroker είναι ένας εξαιρετικά επιτυχημένος επαγγελματίας χάκερ ή ομάδα χάκερ με ιστορικό στοχευμένων παραβιάσεων εναντίον στόχων υψηλού προφίλ.

«Ο διαβόητος InfoBroker έχει ιστορικό επιτυχημένων παραβιάσεων σε δίκτυα. Έχουν θέσει σε κίνδυνο δεδομένα υγείας στο παρελθόν, οπότε δεν έχουν καμία ηθική ή δεοντολογία, αλλά έχουν επίσης στοχεύσει την HP, οπότε αναζητούν μεγάλα χρηματικά ποσά», δήλωσε ο Μουρ.

Εξήγησε επίσης ότι τα δεδομένα αυτά θα πωλούνται στο σκοτεινό διαδίκτυο για μήνες, για περίπου 1 δολάριο ανά γραμμή δεδομένων.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 5 =