αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑEthereum: Έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 60.000.000 δολαρίων

Ethereum: Έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 60.000.000 δολαρίων

Κακόβουλοι δράστες έχουν καταχραστεί τη λειτουργία ‘Create2‘ του Ethereum για να παρακάμψουν τις ειδοποιήσεις ασφαλείας του πορτοφολιού και να μολύνουν τις διευθύνσεις κρυπτονομισμάτων, με αποτέλεσμα να κλέψουν κρυπτονομίσματα αξίας 60.000.000 δολαρίων από 99.000 άτομα μέσα σε έξι μήνες.

Το περιστατικό αναφέρθηκε από τους ειδικούς της Web3 στο ‘Scam Sniffer‘, οι οποίοι παρατήρησαν αρκετά περιστατικά εκμετάλλευσης της λειτουργίας σε φυσικό περιβάλλον, με ορισμένες περιπτώσεις απωλειών να ξεπερνούν το 1,6 εκατομμύριο δολάρια

Όπως εξηγεί το secnews.gr, το Create2 είναι ένας κωδικός λειτουργίας στο Ethereum, που εισήχθηκε στην αναβάθμιση ‘Constantinople‘, και επιτρέπει τη δημιουργία έξυπνων συμβολαίων στο blockchain. Αντίθετα με το αρχικό Create, ο οποίος δημιουργούσε νέες διευθύνσεις βάσει της διεύθυνσης και του nonce του δημιουργού, το Create2 επιτρέπει τον υπολογισμό των διευθύνσεων πριν από την αναπτυξη του συμβολαίου.

Είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τους προγραμματιστές Ethereum, επιτρέποντας προηγμένη και ευέλικτη αλληλεπίδραση με συμβόλαια, προυπολογισμό παραμέτρων για τη διεύθυνση συμβολαίου, ευελιξία στην ανάπτυξη, καταλληλότητα για πράξεις εκτός αλυσίδας και ορισμένα dApps.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + 19 =