αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πως να φτάσεις στην επιτυχία σε οτιδήποτε στη ζωή σου»: Ένας πρώην εργαζόμενος της Apple παραθέτει 3 μαθήματα που του δίδαξε ο Steve Jobs

«Πως να φτάσεις στην επιτυχία σε οτιδήποτε στη ζωή σου»: Ένας πρώην εργαζόμενος της Apple παραθέτει 3 μαθήματα που του δίδαξε ο Steve Jobs

Πως είναι, άραγε, να δουλεύεις για την Apple του Steve Jobs; Ο Justin Santamaria δούλεψε ως engineer στην Apple για 10 χρόνια, από το 2003 έως το 2013. Και φυσικά στο μεγαλύτερο κομμάτι αυτής της θητείας, υπήρχε στην εταιρία ο Steve Jobs. O Justin Santamaria ηγήθηκε των ομάδων που έφτιαξαν projets όπως τα FaceTime, iMessage και CarPlay.

«Η στενή συνεργασία με τον Steve Jobs ήταν μια ευκαιρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Ήταν ένας οραματιστής που με δίδαξε πολλά όχι μόνο για το πώς να φτιάχνω προϊόντα που αγαπούν οι άνθρωποι, αλλά και πώς να είμαι επιτυχημένος σε οτιδήποτε στη ζωή», λέει σήμερα ο ίδιος, σε άρθρο του στο αμερικανικό CNBC.

Και παραθέτει 3 συγκεκριμένα πράγματα που του δίδαξε ο εμβληματικός συνιδρυτής της Apple. Όπως σημειώνει, τον βοήθησαν να πετύχει στην καριέρα του και ως tech επιχειρηματίας.

1. Η μαεστρία απαιτεί επανάληψη μέχρι να φτάσεις στο καλό αποτέλεσμα

Για να γίνει κάτι σωστό απαιτεί υπομονή και σκληρή δουλειά. Αλλά χρειάζεται επίσης να γνωρίζετε πότε πρέπει να σταματήσετε να κάνετε αλλαγές. Θα ξέρετε πότε φτιάξατε το καλύτερο προϊόν όταν θα είστε πολύ ενθουσιασμένοι και θα θέλετε να το κοινοποιήσετε.

«Κατά τη διάρκεια της πρώτης μου εβδομάδας στην Apple, ο Jobs προετοιμαζόταν για ένα demo του iChat» λέει ο Justin. Και όπως αποκαλύπτει, ο jobs ήταν σίγουρος ότι θα καταπλήξει τα πλήθη.

2. Χρησιμοποίησε τις αποτυχίες σου ως σκαλοπάτια για να φτάσεις στην επιτυχία

«Όταν η Apple ήταν έτοιμη να κυκλοφορήσει το iPhone, τα θεμέλια ήταν ήδη εκεί, καθιστώντας δυνατό να συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε νέα και διαφορετικά ρίσκα αργότερα» εξηγεί.

Με κάθε προϊόν, ο Jobs περίμενε ότι τα πράγματα θα πήγαιναν στραβά. Αλλά καταλάβαινε επίσης ότι το να έχεις αποτυχίες, συχνά άξιζε τον κόπο. Η τελειότητα μπορεί να μην υπάρχει, αλλά το μεγαλείο θα μπορούσε να επιτευχθεί με μερικά software updates.

3. Αφαίρεσε το εμπόδιο που σε εμποδίζει να ξεπεράσεις την «ζώνη άνεσης» σου

Το αρχικό iPhone άλλαξε τον κόσμο για πάντα το 2007, με την οθόνη πολλαπλής αφής και το ψηφιακό πληκτρολόγιο, ως κορυφαία σημεία.

Η απόφαση να αφαιρεθεί το μηχανικό πληκτρολόγιο ήταν μια έξυπνη λύση βιομηχανικού σχεδιασμού. Επέτρεψε στο iPhone να έχει περισσότερο χώρο στην οθόνη για άλλες δημιουργικές λειτουργίες.

https://image.cnbcfm.com/api/v1/image/107116993-1663001356532-ash_lamb_3.jpeg?v=1663071812&ffmt=webp

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 2 =