αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑErasmus μέσω… Airbnb

Διαμερίσματα Airbnb μισθώνονται σε φοιτητές του εξωτερικού. Αυτή είναι η τάση αλλά και η λύση που έχει επιλεχθεί από πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης καθώς τους τελευταίους μήνες μισθώνουν σε υποψήφιους φοιτητές Erasmus.

Μάλιστα αρκετοί είναι αυτοί που νοικιάζουν το διαμέρισμα με άλλους φοιτητές έτσι ώστε να μοιράζονται τα έξοδα του ενοικίου και των λογαριασμών, οπως σημειώνει το Capital.gr.

Η διάρκεια της μίσθωσης κυμαίνεται από 3 έως και 12 μήνες, ενώ η στροφή των ιδιοκτητών στην μετατροπή του ακινήτου τους σε φοιτητική κατοικία, προήλθε από το γεγονός ότι η κατηγορία αυτή έχει ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση. Σύμφωνα με έρευνα που που πραγματοποιήθηκε από την εταιρία πιστοποιημένων εκτιμητών Geoaxis, το επίπεδο της αύξησης των ζητούμενων μισθωμάτων των φοιτητικών το 2021 σε σχέση με το 2020  ήταν διψήφιο και προσδιορίζεται μεσοσταθμικά στο 12,9%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου E Real Estates, oι τιμές στην Αθήνα το 2021 κατέγραψαν αυξητικές τάσεις στις περισσότερες φοιτητικές περιοχές. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στην Καλλιθέα, στο Νέο Κόσμο, το Παγκράτι, του Ζωγράφου και τα Εξάρχεια. Συγκεκριμένα, το 2020 το κόστος μίσθωσης γκαρσονιέρας στον Νέο Κόσμο κυμαινόταν από 260 ευρώ έως 360ευρώ/μήνα, ενώ το 2021 καταγράφεται αύξηση 13,3% στην κατώτατη τιμή μίσθωσης και +26% στην ανώτατη τιμή μίσθωσης, με το μηνιαίο μίσθωμα να κυμαίνεται από 300€/μήνα, έως και 490€/μήνα αν πρόκειται για πλήρως επιπλωμένο και εξοπλισμένο με οικοσυκευές διαμέρισμα. Αυξήσεις καταγράφησαν και στην Καλλιθέα, με το κόστος μίσθωσης για διαμέρισμα 40τμ-50τμ να κυμαίνεται από 350 ευρώ/μήνα έως και 550ευρώ/μήνα αν πρόκειται για επιπλωμένο και πλήρως εξοπλισμένο με οικοσυκευές, όταν το 2020 το κόστος μίσθωσης κυμαινόταν από 330 ευρώ/μήνα έως και 400€/μήνα

Την αυξητική τάση ακολούθησε και ο Πειραιάς που τα προηγούμενα χρόνια αποτελούσε μια οικονομική λύση για πολλούς φοιτητές. Οι τιμές σε πολλές περιπτώσεις καταγράφησαν αυξήσεις των ζητούμενων τιμών ενοικίασης ακόμη και 43% σε σχέση με το 2020. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 4 =