αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑEntrepreneur.com: 5 κινήσεις για να μετατρέψεις το Instagram account σου σε μια «μηχανή χρημάτων»

Entrepreneur.com: 5 κινήσεις για να μετατρέψεις το Instagram account σου σε μια «μηχανή χρημάτων»

Το κάνουν αρκετοί. Και στην Ελλάδα. Βλέπουμε ανθρώπους να χτίζουν το δικό τους κοινό στο Instagram και στη συνέχεια να βγάζουν χρήματα από αυτό. Φυσικά για να πετύχεις κάτι τέτοιο χρειάζεται συνέπεια και δουλειά σε βάθος χρόνου. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Instagrammers που τελικά καταφέρνουν να χτίσουν ένα κοινό και να βγάλουν χρήματα, είναι αυτοί που παίρνουν αυτή τη δραστηριότητα στα σοβαρά και ανεβάζουν νέο υλικό σε σταθερή βάση.

Αν φτιάξεις ένα account απλά για να… περνάς τον χρόνο σου και ανεβάζεις υλικό «όποτε θυμάσαι», τότε αυτό μάλλον δεν θα μετατραπεί ποτέ σε ένα επαγγελματικό project.

Το κορυφαίο business site Entrepreneur.com, κάνει τα δεδομένα λίγο πιο συγκεκριμένα και παραθέτει 5 tips που θα σε βοηθήσουν να μετατρέψεις το Instagram account σου σε μια «μηχανή χρημάτων». Ακόμα κι αν ξεκινήσεις από το δωμάτιο του σπιτιού σου.

1# Το περιεχόμενο σου πρέπει να είναι εντυπωσιακό. Είναι τόσα τα posts που ανεβαίνουν στο Instagram, που δεν πρόκειται να ξεχωρίσεις αν κάνεις «μέτριες» αναρτήσεις. Φρόντισε να ανεβάζεις εντυπωσιακό υλικό το οποίο θα τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού. Ένα κινητό με καλή κάμερα ή μια φωτογραφική μηχανή μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο- μιας και η εικόνα κάνει την διαφορά εδώ. Επίσης αρκετοί είναι οι Instagrammers -και στην Ελλάδα- που αναθέτουν σε επαγγελματία φωτογράφο να τους βγάλει φωτογραφίες, έτσι ώστε να υπάρχει ένα πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα.

2# Οι λεζάντες. Ναι, παίζουν και αυτές ρόλο. Βάλε την δημιουργικότητα και το χιούμορ σου να δουλέψουν. Αν γράφεις στα Αγγλικά, θα μπορέσεις να απευθυνθείς σε ένα μεγαλύτερο κοινό.

3# Τα σωστά hashtags. Από την αρχή του Instagram, τα hashtags έπαιζαν τον ρόλο τους. Ανάλογα με το πεδίο σου, βρες τα καλύτερα από αυτά και χρησιμοποίησε τα. Θα κάνουν το μήνυμα σου να φτάσει πιο μακριά.

4# Αναρτήσεις «συνδεδεμένες» με πωλήσεις. Αν θέλεις να βγάλεις χρήματα, είναι βασικό να προωθείς κάποια προϊόντα ή υπηρεσίες μέσα από τις αναρτήσεις σου. Μην ξεχνάς να αναφέρεις ποια προϊόντα είναι αυτά που φαίνονται στην εκάστοτε φωτογραφία και ίσως να παραθέτεις και κάποιο Link για αγορές. Προσοχή: Μην το παρακάνεις. Δεν χρειάζεται όλα τα posts σου να είναι σε μάρκετινγκ στιλ.

5# Αλληλεπίδρασε με άλλους. Αφού έχεις βρει τα πιο δημοφιλή hashtags στο πεδίο σου, κάνε κάτι ακόμα: Αλληλεπίδρασε με τις αναρτήσεις άλλων, που είναι κάτω από την «ομπρέλα» αυτών των hashtags. Έτσι θα σε δουν περισσότεροι χρήστες. Και θα αποκτήσεις ακολούθους με οργανικό τρόπο. Μεγαλύτερο κοινό- μεγαλύτερα πιθανά έσοδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή η businesswoman παίρνει 20.000 δολάρια για ένα post στο Instagram. Και δίνει μια απλή συμβουλή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + 19 =