αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑEntersoft: Αύξηση 29% στα έσοδα

Entersoft: Αύξηση 29% στα έσοδα

Έσοδα €26,8 εκατ. ανακοίνωσε η Entersoft για το εννεάμηνο του 2023, αυξημένα κατά 29% από το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2022 (€20,7 εκατ.), ενώ τα EBITDA ανήλθαν σε €8,1 εκατ., αυξημένα κατά 45% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (€5,6 εκατ.)

Παράλληλα, τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε €5,3 εκατ., αυξημένα κατά 47% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (€3,6 εκατ.). Η εταιρεία ανακοίνωσε παράλληλα ταμειακά διαθέσιμα €11,1 εκατ. έναντι €14,8 εκατ. στο τέλος της περυσινής χρήσης 2022 και καθαρά ταμειακά διαθέσιμα €2,1 εκατ. μετά την αφαίρεση του τραπεζικού δανεισμού ύψους €9,1 εκατ.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση, στο τρίτο τρίμηνο του έτους συνεχίστηκε η θετική οργανική τάση που είχε σχηματιστεί στο πρώτο εξάμηνο σε ανάληψη νέων έργων και πελατών. Ο τομέας Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης σημείωσε εξαιρετική επίδοση, αλλά και οι υπόλοιποι οργανικοί τομείς ERP, WMS και λοιπών προϊόντων, κινήθηκαν αρκετά ανοδικά επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη υγειούς ζήτησης για τα προϊόντα του Ομίλου. Αυτό φαίνεται και από την σχεδόν κατά 50% αύξηση των επαναλαμβανόμενων εσόδων από Ετήσια Συμβόλαια και SaaS.

Η είσοδος σε νέες κάθετες αγορές μέσω εξαγορών παραμένει στρατηγική επιδίωξη για τον Όμιλο, με στόχο την παροχή ευρείας γκάμας προϊόντων στους πελάτες μας, τη διεύρυνση της πελατειακής βάσης μας, και την επίτευξη συνεργειών στην τεχνική ανάπτυξη της νέας γενιάς προϊόντων μας. Σε αυτό το πλαίσιο, το 2023 πέτυχαμε την είσοδο του Ομίλου στους κλάδους λογισμικού για φαρμακεία/φαρμακαποθήκες καθώς και property management, με τις εξαγορές του προϊόντος Smartware και της εταιρείας CGSoft αντίστοιχα. Στη συνέχεια, με την εξαγορά της εταιρείας SW Retailsoft, επεκτείναμε την παρουσία μας στο χώρο του Λογισμικού Εντατικής Λιανικής, και ιδιαίτερα στην αγορά των Super Markets, Mini Markets και Πολυκαταστημάτων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + 5 =