αρχικηVIRALEngel& Volkers: Γιατί όλοι θέλουν να αγοράσουν σπίτι στην Πάρο

Engel& Volkers: Γιατί όλοι θέλουν να αγοράσουν σπίτι στην Πάρο

Η Πάρος είναι το νησί που πρωταγωνιστεί στην αγορά εξοχικής κατοικίας, με έντονη ανοικοδόμηση το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με την Engel& Volkers Ελλάδος, η Πάρος είναι το νησί, που λόγω και του κορεσμού που παρατηρείται στην Μύκονο, γνωρίζει μεγάλη ζήτηση, ενώ οι τιμές εκτιμάται ότι θα σημειώσουν περαιτέρω άνοδο.

Στη Μύκονο, όπως προαναφέρθηκελόγω και της μεγάλης ζήτησης των προηγούμενων χρόνων, έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των διαθέσιμων ακινήτων, ενώ στις καλές περιοχές του νησιού οι τιμές έχουν πιάσεις “ταβάνι”. Επίσης θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και το γεγονός ότι πλέον δεν υπάρχουν πολλά διαθέσιμα οικόπεδα. Αυτό σημαίνει ότι περιορίζεται αισθητά ο αριθμός των νέων αναπτύξεων με αποτέλεσμα οι τιμές, στα καλά σημεία του νησιού να διατηρούνται στα ύψη, ενώ το πρόβλημα αναμένεται να γίνει εντονότερο μέσα στα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς ο κορωνοϊός, πέραν του ότι έχει αυξήσει τις κρατήσεις σε ό,τι έχει να κάνει με την ενοικίαση μεμονωμένων κατοικιών, έχει κινητοποιήσει σημαντική μερίδα Ευρωπαίων για την αγορά του δικού τους σπιτιού, τόσο για ιδία χρήση όσο και για επενδυτικούς σκοπούς για την περίοδο που ο ιδιοκτήτης παραμένει στη χώρα του.

Η αγορά των πολυτελών κατοικιών εκτιµάται ότι καταλαµβάνει περίπου το 10%-15% της συνολικής πίτας και απευθύνεται κυρίως σε αγοραστές εκτός Ελλάδος οι οποίοι, αναζητώντας ιδιαίτερα ακίνητα, είναι διατεθειµένοι να πληρώσουν σηµαντικές υπεραξίες.

Μάλιστα το ιδιαίτερο με την αγορά εξοχικής κατοικίας είναι ότι κλείνουν πιο εύκολα οι αγοραπωλησείς ακινήτων, αφού δεν παρατηρείται το φαινόμενο, “50.000 ευρώ πιο πάνω ή πιο κάτω στην τιμή” που γίνεται με την αγορά κύριας κατοικίας.

Όσον αφορά τη Σαντορίνη η ζήτηση είναι περιορισμένη καθώς έχει πολύ μικρά σπίτια και είναι πολύ τουριστική. Αυτό σημαίνει ότι αφενός μεν οι ξένοι την βλέπουν ως αξιοθέατο και όχι ως μία περιοχή που μπορούν να επενδύσουν σε αυτή, ενώ από την άλλη πλευρά οι Έλληνες την έχουν αποθυμοποιήσει και ως εκ τούτου το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι χαμηλό.

Όσον αφορά τα νησιά που σύμφωνα με την Engel &Volkers Ελλάδος αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν μέσα στα επόμενα χρόνια είναι η Νάξος, η Τήνος, η Ανδρος και η Σύρος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × five =