αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑElon Musk προς τους εργαζομένους του: Έχετε 3 επιλογές όταν δίνω οδηγίες

Elon Musk προς τους εργαζομένους του: Έχετε 3 επιλογές όταν δίνω οδηγίες

Θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους επιχειρηματίες του κόσμου. Έχει στα χέρια του εταιρίες όπως οι Tesla, SpaceX και SolarCity. Και φυσικά είναι πολύ πλούσιος. Έχει όμως ενδιαφέρον το πως ενεργεί ο Elon Musk στο εσωτερικό των εταιριών του και πως συνεργάζεται με τους εργαζομένους του.

Το CNBC απέκτησε πρόσβαση σε δύο emails που έστειλε ο Musk προς στους υπαλλήλους της Tesla την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Το πρώτο αναφέρεται στη δυνατότητά τους να ακούν μουσική κατά τη διάρκεια της εργασίας, ώστε αυτή να γίνεται πιο ευχάριστη- έχοντας το ακουστικό στο ένα αυτί τους και αφήνοντας το άλλο ελεύθερο για να ακούν τις συμβουλές ασφαλείας.

Τους ζητάει επίσης να του προτείνουν ό,τι άλλο θα μπορούσε να κάνει την ημέρα τους πιο ευχάριστη, αφού όπως τονίζει, τον ενδιαφέρει οι εργαζόμενοί του να ανυπομονούν να πάνε κάθε μέρα στη δουλειά. 

Το δεύτερο email είναι σε πιο αυστηρό τόνο και δείχνει… ποιος είναι το αφεντικό στην εταιρία. Εστάλη και πάλι προς όλους τους εργαζομένους αλλά απευθύνεται ουσιαστικά στους managers του κάθε τμήματος. Όπως επισημαίνει ο Musk, όταν στέλνει ένα email με συγκεκριμένες οδηγίες, υπάρχουν μόνο τρεις επιλογές για το τι πρέπει να γίνει: 

α) Να του εξηγήσουν γιατί είναι λάθος οι οδηγίες του. «Μερικές φορές μπορεί απλά να είμαι λάθος» σημειώνει.

β) Να ζητήσουν διευκρινίσεις, αν αυτό λέει δεν είναι σαφές 

γ) Να εκτελέσουν τις οδηγίες

Αν δεν γίνει κάτι από τα τρία, τότε ο manager θα πρέπει να παραιτηθεί άμεσα. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + fifteen =