αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑElon Musk: «Παίρνω 3 ρεπό όλο το έτος. Δουλεύω 7 ημέρες την εβδομάδα»

Elon Musk: «Παίρνω 3 ρεπό όλο το έτος. Δουλεύω 7 ημέρες την εβδομάδα»

Για πολλά και διάφορα μίλησε ο Elon Musk σε συνέντευξη του στο CNBC και τον David Faber. Ο διάσημος δισεκατομμυριούχος ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για το πόσο δουλεύει για να αναπτύξει όλες αυτές τις εταιρίες που έχει στα χέρια του.

Και δουλεύει… πολύ. Όπως είπε ο Musk, παίρνει μόνο δύο ή τρεις ημέρες ρεπό το χρόνο, εργάζεται επτά ημέρες την εβδομάδα -αλλά δεν περιμένει και από τους άλλους να το κάνουν- και κοιμάται έξι ώρες τη νύχτα.

Παράλληλα τάχθηκε κατά της remote εργασίας. Είπε ότι πιστεύει ότι είναι ηθικά λάθος για τους ανθρώπους της «laptop class» να υποστηρίζουν την εργασία από το σπίτι όταν οι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες, όπως οι άνθρωποι που εργάζονται σε εργοστάσια, πρέπει ακόμα να εμφανίζονται αυτοπροσώπως στη δουλειά τους.

Η συζήτηση πήγε και στην τεχνητή νοημοσύνη. Ο Faber δήλωσε ότι θεωρεί πρόκληση τον επαγγελματικό προσανατολισμό του γιου του, ιδιαιτέρως καθώς καλπάζει η τεχνολογία της Τεχνητής Νοημοσύνης, ενώ ρώτησε τον Musk τι θα συμβούλευε ο ίδιος τα παιδιά του στη σκια των διαρκών αλλαγών στον τομέα του ΑΙ.

Ο Musk χαρακτήρισε δύσκολη την ερώτηση, ενώ πρόσθεσε ότι απλά θα τους έλεγε «να προσπαθήσουν να είναι όσο το δυνατόν πιο χρήσιμοι στην κοινωνία».

«Αν φτάσουμε σε μια κατάσταση όπου σαν μαγικό τζίνι θα μπορούμε να ρωτάμε το ΑΙ για τα πάντα, τότε πώς θα μπορούμε να βρούμε την ολοκλήρωση; Πώς βρίσκουμε το νόημα της ζωής αν η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να κάνει τη δουλειά μας καλύτερα από εμάς;», διερωτήθηκε ο Musk.

«Καμιά φορά χάνω το κίνητρό μου όσο εμβαθύνω σε αυτούς τους συλλογισμούς», πρόσθεσε. «Έριξα πολύ αίμα, ιδρώτα και δάκρυα για να χτίσω τις εταιρείες μου», δήλωσε ο Μαρκ, προσθέτοντας ότι κατά καιρούς αναρωτιέται εαν αυτό αξίζει τον κόπο. «Αναρωτιέμαι εάν αξίζει γιατί θυσιάζω τον χρόνο που θα μπορούσα να περάσω με τους φίλους μου και την οικογένειά μου… αλλά τελικά το ΑΙ θα μπορούσε να τα κάνει όλα αυτά, βγάζει νόημα;», πρόσθεσε.

«Σε κάποιο βαθμό, πρέπει να υποχωρεί η δυσπιστία για να έχω κίνητρο. Οπότε, υποθέτω ότι θα συμβούλευα κάποιον απλά να δουλεύει σε τομείς που βρίσκει ενδιαφέροντες και τον ολοκληρώνουν, ενώ συμβάλλουν στο καλό της υπόλοιπης κοινωνίας», είπε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι άνθρωποι νομίζουν ότι η επιτυχία θα έρθει αν δουλεύουν 20 ώρες την ημέρα σαν τον Musk. Αυτά είναι βλακίες»: Ο Jack Dorsey προτείνει κάτι διαφορετικό

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × five =