αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑElon Musk: Ανοίξαμε θέσεις στην Tesla. Και δεν χρειάζεται να έχετε πτυχίο

Elon Musk: Ανοίξαμε θέσεις στην Tesla. Και δεν χρειάζεται να έχετε πτυχίο

Νέες θέσεις εργασίας άνοιξε στην Tesla ο Elon Musk. Και το έκανε μέσω Twitter. O γνωστός δισεκατομμυριούχος είπε ότι ψάχνει άτομα για να ενισχύσει το τμήμα της τεχνητής νοημοσύνης και διευκρινίζει πως δεν απαιτείται πτυχίο, παρά μόνο «κατανόηση» της τεχνολογίας αυτής.

Μάλιστα, όσοι επιλεγούν θα επικοινωνούν απευθείας μαζί του. Σχεδόν σε καθημερινή βάση.

«Δεν με απασχολεί καν αν έχετε βγάλει το λύκειο», έγραψε ο Musk σε ένα επόμενο Tweet.

Τι έχει πει ο Elon Musk για τα πτυχία

Φυσικά η τακτική αυτή του Musk δεν προέκυψε τώρα. Ο ίδιος έχει εκφράσει στο παρελθόν την γνώμη του για τα πτυχία. Ο Musk δεν έχει ως βασικό κριτήριο τα «χαρτιά» όταν θέλει να προσλάβει κάποιον. Στο παρακάτω βίντεο, θα δείτε τον γνωστό επιχειρηματία να εξηγεί πολύ γρήγορα, τον λόγο που έχει καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα.

«Δεν χρειάζεται να έχουν κάποιο πτυχίο πανεπιστημίου. ‘Η ακόμα απολυτήριο λυκείου» λέει ο Elon Musk, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πως προσλαμβάνει ανθρώπους.

Όπως σημειώνει, το ότι έχει κάποιος ένα χαρτί, μπορεί όντως να είναι η απόδειξη ότι έχει την ικανότητα να κάνει σπουδαία πράγματα. Αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο. «Άνθρωποι όπως ο Bill Gates, ο Larry Ellison και ο Steve Jobs, δεν αποφοίτησαν από το πανεπιστήμιο. Αλλά αν είχες την ευκαιρία να τους προσλάβεις, θα ήταν μια καλή ιδέα» λέει χαρακτηριστικά ο Musk.

Άρα αυτό που κοιτάς είναι τις ικανότητες που έχει κάποιος πάνω στην δουλειά και τι αποδείξεις διαθέτει για αυτές. Αν υπάρχει ένα ιστορικό που αποδεικνύει κάτι τέτοιο, τότε εκτιμάς ότι αυτό θα συνεχιστεί και σε μέλλον, όπως εξηγεί ο ιδρυτής των Tesla, SpaceX και SolarCity.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × five =