αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑElon Musk: Έλεγα αλήθεια στο tweet για την έξοδο της Tesla από το χρηματιστήριο

Elon Musk: Έλεγα αλήθεια στο tweet για την έξοδο της Tesla από το χρηματιστήριο

Ο ισχυρός άνδρας της Tesla, Elon Musk, δήλωσε ότι το tweet του το 2018 περί της πιθανότητας εξόδου της εταιρείας από το χρηματιστήριο ήταν “απολύτως αληθινό”, ενώ οι ισχυρισμοί επενδυτών που τον κατηγορούν για απάτη και χειραγώγηση της μετοχής είναι εσφαλμένοι.

Νομικοί εκπρόσωποι του δισεκατομμυριούχου αναφέρουν σε έγγραφα που κατέθεσαν στην αμερικανική Δικαιοσύνη την Τρίτη ότι το κρατικό επενδυτικό fund της Σαουδικής Αραβίας είχε πράγματι συμφωνήσει να υποστηρίξει οικονομικά μια ενδεχόμενη προσπάθεια του Musk για έξοδο της Tesla από το χρηματιστήριο, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

“To tweet του Elon Musk στις 7 Αυγούστου του 2018 το οποίο ενημέρωνε για την πρόθεση εξόδου της Tesla από το χρηματιστήριο ήταν απολύτως αληθινό ως προς το περιεχόμενό του”, αναφέρεται στον φάκελο που κατέθεσε ο δικηγόρος Alex Spiro. “Ο κ. Musk εξέταζε την πιθανότητα εξόδου της Tesla σε τιμή 420 δολ. ανά μετοχή. Η χρηματοδότηση είχε εξασφαλιστεί. Υπήρχε δε και επενδυτική στήριξη”. Το tweet είχε αναστατώσει την αγορά και είχε πλήξει τη σταθερότητα της τιμής της μετοχής της Tesla, οδηγώντας την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) να ασκήσει ένδικα μέσα κατά του Musk για απάτη. Ο Musk και η Tesla κατέληξαν σε συμβιβασμό με την Επιτροπή, συμφωνώντας να πληρώσουν 40 εκατ. δολ. σε πρόστιμα. Ο δισεκατομμυριούχος δέχθηκε ακόμη να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. της εταιρείας για περίοδο τριών ετών.

Μέτοχοι της Tesla ισχυρίζονται σε αγωγή την οποία υπέβαλαν σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ με έδρα τον Σαν Φρανσίσκο ότι τα συγκεκριμένα tweet του Musk οδηγήσαν σε περιδίνηση  τη μετοχή της εταιρείας, οδηγώντας σε απώλεια δισ. δολαρίων.

Οι επενδυτές ζητούν δικαστική επικύρωση πριν την έναρξη της σχετικής δίκης – θα αρχίσει στις 31 Μαΐου – ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Musk ήταν παραπλανητικές. Το ζήτημα θα εξεταστεί τον Μάρτιο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − 4 =