αρχικηVIRALΑυτά είναι τα πιο… επικίνδυνα Ελληνικά τραγούδια να ακούς ενώ οδηγείς (Λίστα)

Αυτά είναι τα πιο… επικίνδυνα Ελληνικά τραγούδια να ακούς ενώ οδηγείς (Λίστα)

Ενώ η μουσική και η οδήγηση συχνά συμβαδίζουν, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι δεν είναι όλα τα τραγούδια κατάλληλοι συγκυβερνήτες στο δρόμο. Ορισμένες μελωδίες μπορούν να αποσπάσουν απίστευτα την προσοχή όταν βρίσκεστε πίσω από το τιμόνι, προκαλώντας ενδεχομένως απώλεια της συγκέντρωσης ή ακόμη και προτρέποντας τους οδηγούς να πάρουν τα χέρια τους από το τιμόνι.

Έχοντας αυτό κατά νου, η Compare the Market AU συνέταξε έναν δείκτη που βασίζεται σε διάφορους παράγοντες απόσπασης της προσοχής, όπως το BPM, η ενέργεια, η χορευτικότητα και η φωτεινότητα, χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο ανάλυσης API του Spotify, για να απονείμει στα δημοφιλή τραγούδια της λίστας αναπαραγωγής για οδήγηση μια συνολική βαθμολογία απόσπασης της προσοχής.

Τα 10 Ελληνικά τραγούδια που αποσπούν περισσότερο την προσοχή είναι τα εξής:

Μπορείτε να βρείτε την αναλυτική λίστα των 90+ Ελληνικών τραγουδιών της μελέτης στη παρακάτω σελίδα αλλά και τα ξένα τραγούδια που αναλύθηκαν: https://www.comparethemarket.com.au/car-insurance/features/most-distracting-driving-songs/

Με βάση τους παραπάνω παράγοντες, το ‘Oh Mami’ της Φουρέιρα καταλαμβάνει την πρώτη θέση ως το τραγούδι που αποσπά την προσοχή των οδηγών το περισσότερο. Αυτό οφείλεται κυρίως στο υψηλό BPM (301) και το σκορ χορευτικότητας (110) βάσει των δεδομένων του Spotify, που μπορεί να κάνει τους οδηγούς να κουνούν τα πόδια τους ή να κινηθούν μαζί με τη μουσική. Επίσης, η εξαιρετικά υψηλή βαθμολογία ενέργειας (190) θα μπορούσε ακόμη και να κάνει τους οδηγούς να αγχώνονται, κάτι που ίσως δεν είναι ιδανικό για μια ήρεμη και συγκεντρωμένη εμπειρία οδήγησης. Αυτός ο συνδυασμός υψηλού BPM, ενέργειας και χορευτικότητας συμβάλλει στην υψηλή βαθμολογία απόσπασης της προσοχής 64.4%.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το ‘Ya Habibi’ με BPM 280, αυτό το τραγούδι έχει εξαιρετικά υψηλό ρυθμό, ο οποίος μπορεί να αποσπάσει την προσοχή ορισμένων οδηγών, αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχημάτων. Το υψηλό επίπεδο ενέργειας (190) μπορεί επίσης να συμβάλλει στην απόσπαση της προσοχής, αλλά η σχετικά χαμηλότερη βαθμολογία χορευτικότητας (88) υποδηλώνει ότι μπορεί να μην προτρέπει σε σωματική κίνηση.

Το “Γδύσου” – APON διεκδικεί την τρίτη θέση το οποίο έχει γρήγορο ρυθμό και η βαθμολογία χορευτικότητας (73) υποδηλώνει ότι το τραγούδι ενδεχομένως να οδηγήσει σε σωματική κίνηση και συμβάλλει στη συνολική βαθμολογία απόσπασης της προσοχής 53.6%.

Την πρώτη 5άδα των τραγουδιών που αποσπούν περισσότερο την προσοχή από την οδήγηση συμπληρώνουν το “El Telephone” της Φουρέιρα και το ‘Έκπτωτος Άγγελος’ του Οικονομόπουλου. Ο συνδυασμός υψηλής ενέργειας (62) και χορευτικότητας (70) του τραγουδιού της Φουρέιρα οδηγεί σε ένα σημαντικό σκορ απόσπασης της προσοχής 44.2%, καθώς ο έντονος ρυθμός του θα μπορούσε να κάνει πιο πιθανό το ενδεχόμενο οι οδηγοί να θέλουν να κινηθούν στο ρυθμό της μουσικής. Ενώ το Έκπτωτος Άγγελος έχει υψηλό BPM 76 και υψηλή χορευτικότητα 70, οδηγώντας σε βαθμολογία απόσπασης της προσοχής 43.6% ειδικά αν είσαι φρεσκοχωρισμένος!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × four =