αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Eispraxis»: Έρχεται το νέο σύστημα που θα μπορεί να προχωρά σε αυτόματες κατασχέσεις αν χρωστάς στην εφορία

«Eispraxis»: Έρχεται το νέο σύστημα που θα μπορεί να προχωρά σε αυτόματες κατασχέσεις αν χρωστάς στην εφορία

Προ των πυλών βρίσκεται ένα νέο σύστημα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με την ονομασία «Eispraxis». Ειδικότερα το συγκεκριμένο σύστημα θα επιτρέπει στις φορολογικές αρχές να εντοπίζουν με ένα κλικ ποιοι οφειλέτες έχουν την δυνατότητα να εξοφλήσουν τα χρέη τους και ποιοι όχι, και αμέσως θα ενεργοποιούνται «αυτόματα» διαδικασίες είσπραξης των οφειλομένων, όπως σημειώνει το dimosio.gr.

Το πληροφοριακό σύστημα θα αντλεί πληροφορίες για τα εισοδήματα και την περιουσιακή του κατάσταση με βάση τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ, το Taxis, το Taxisnet, το Icisnet, το Elenxis, ενώ παράλληλα, θα αντλεί στοιχεία από τρίτους όπως Κτηματολόγιο και ΓΕΜΗ αλλά και από τις φορολογικές διοικήσεις των κρατών-μελών της Ε.Ε.

«Αυτόματοι» συμψηφισμοί με περιουσιακά στοιχεία

Επιπροσθέτως η ΑΑΔΕ προχωρά και ένα νέο αυτοματοποιημένο σύστημα ενημέρωσης οφειλετών για την τήρηση των ρυθμίσεων τους, ενώ θα παρέχεται άμεση ενημέρωση για την επιβολή κατασχέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς, εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία των φορολογουμένων εφόσον δεν τηρούν τις προθεσμίες.

Στην περίπτωση που εντοπίζονται περιουσιακά στοιχεία θα γίνονται αυτόματοι συμψηφισμοί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 5 =