αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Eipsraxis»: Το νέο ηλεκτρονικό εργαλείο με το οποίο η εφορία θα κάνει αυτόματες κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών

«Eipsraxis»: Το νέο ηλεκτρονικό εργαλείο με το οποίο η εφορία θα κάνει αυτόματες κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών

Πρεμιέρα κάνει τον Σεπτέμβριο το Eispraxis, το νέο ηλεκτρονικό «όπλο» της ΑΑΔΕ με το οποίο σχεδιάζει να κυνηγήσει τους οφειλέτες και να εισπράξει τα χρέη από όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα αλλά δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στην Εφορία.

Με τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο να αγγίζουν τα 113 δις. ευρώ και τους φορολογούμενους που έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την εφορία να υπερβαίνουν συνολικά τα 4,7 εκατ. εκατ. η ΑΑΔΕ στήνει το «Eipsraxis» για κυνηγήσει όσους αφήσει «φέσια» στο Δημόσιο.

Κάθε οφειλέτης θα παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο και ανάλογα με την συμπεριφορά του το Eisxpaxis θα ενεργοποιεί αυτόματες κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων, πλειστηριασμούς και συμψηφισμούς επιστροφών φόρων με οφειλές.

Το νέο ηλεκτρονικό «όπλο» θα καταγράφει τη συμπεριφορά του κάθε οφειλέτη και θα αντλεί πληροφορίες για τα εισοδήματα και τα περιουσιακά του στοιχεία από τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ αλλά και άλλους φορείς και υπηρεσίες όπως το Κτηματολόγιο, οι τράπεζες, οι συμβολαιογράφοι, η ΕΡΓΑΝΗ κ.α.). Με βάση τα στοιχεία αυτά θα αξιολογείται η οικονομική δυνατότητα του οφειλέτη για την αποπληρωμή του χρέους και θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά μηνύματα τακτοποίησης της εκκρεμότητας και προειδοποιήσεις για λήψη αναγκαστικών μέτρων στους ασυνεπείς έχοντες και κατέχοντες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × five =