αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑEdward Snowden: Κι όμως, μερικά «έκτακτα μέτρα» θα μείνουν και μετά την πανδημία…

Edward Snowden: Κι όμως, μερικά «έκτακτα μέτρα» θα μείνουν και μετά την πανδημία…

Τον προβληματισμό του σχετικά με το νέο τοπίο που διαμορφώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, εξέφρασε ο Edward Snowden. Σύμφωνα με τον πρώην τεχνικό της CIA, ο κορονοιός μπορεί να αποτελέσει την αφορμή έτσι ώστε πολλές κυβερνήσεις να «περάσουν» μέτρα τα οποία υπό άλλες συνθήκες θα ήταν μη αποδεκτά από την πλειοψηφία των πολιτών. Ενώ θα συλλέξουν και data που θα παραμείνουν στα χέρια τους.

Όταν θα έρθει η ώρα να φύγουν τα μέτρα έκτακτης ανάγκης, φαίνεται πως μερικά θα παραμείνουν, τόνισε ο Snowden σε video-conference interview, που έγινε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Κοπεγχάγης.

«Ξέρουν ήδη τι ψάχνετε στο διαδίκτυο», είπε ο Snowden όπως διαβάζουμε στο Business Insider, και συνέχισε: «Γνωρίζουν ήδη πού κινείται το τηλέφωνό σας. Τώρα γνωρίζουν ποιος είναι ο ρυθμός της καρδιάς σας, ποιος είναι ο παλμός σας. Τι θα συμβεί όταν θα αρχίσουν να ενώνουν όλα τα στοιχεία και να εφαρμόσουν τεχνητή νοημοσύνη σε αυτό;». Ο ίδιος περιέγραψε πως όλα αυτά, με την βοήθεια των κατάλληλων τεχνολογιών, θα μπορούσαν να λειτουργούν και στην μετά-κορονοιού εποχή.

Ο Snowden δεν αμφισβητεί τη σοβαρότητα της πανδημίας. Αλλά πιστεύει ότι είναι ένα παροδικό πρόβλημα το οποίο τελικά θα επιλυθεί με τα κατάλληλα εμβόλια.

Ωστόσο, οι συνέπειες των μέτρων που εισάγουμε σήμερα θα είναι ίσως μόνιμες. Και θα πρέπει να σκεφτούμε όχι μόνο το πως θα επιβιώσουμε από τον κορονοιό, αλλά και το πως θέλουμε να είναι ο κόσμος μας, όταν αυτό το πρόβλημα λυθεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + nine =