αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑEdge: Το πιο «έξυπνο» κτίριο του πλανήτη (και κάνει εντυπωσιακά πράγματα)

Edge: Το πιο «έξυπνο» κτίριο του πλανήτη (και κάνει εντυπωσιακά πράγματα)

Ξέρει πού μένεις. Τι αμάξι οδηγείς. Ξέρει ποιον θα συναντήσεις σήμερα και πόση ζάχαρη βάζεις στον καφέ σου (τουλάχιστον θα ξέρει μέχρι την επόμενη αναβάθμιση). Αυτό είναι το Edge, το πιο έξυπνο και πράσινο γραφείο, που στεγάζει κυρίως τα γραφεία της Deloitte και βρίσκεται στο Άμστερνταμ.

Όλα ξεκινούν από μία εφαρμογή που είναι εγκατεστημένη στα smartphones των υπαλλήλων και αποθηκεύει πληροφορίες για το προφίλ τους, σύμφωνα με το Bloomberg. Από τη στιγμή που ο υπάλληλος ξυπνά είναι συνδεδεμένος. Η εφαρμογή τσεκάρει το πρόγραμμα του καθενός και το κτίριο αναγνωρίζει το όχημα και κατευθύνει τον κάθε εργαζόμενο στην κατάλληλη θέση πάρκινγκ.

Όπως σημειώνει το Newsbeast, μετά η εφαρμογή σού βρίσκει το γραφείο σου, καθώς οι υπάλληλοι δεν κάθονται κάθε μέρα στο ίδιο. Ανάλογα με το πρόγραμμα του καθενός, βρίσκεται το κατάλληλο γραφείο: για καθιστούς, για όρθιους, κλειστό γραφείο ή γραφείο συναντήσεων. Όπου και αν κάτσει ο εργαζόμενος η εφαρμογή γνωρίζει ακόμα και το πόσο φως χρειάζεται για να δουλέψει!

edge2

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − four =