αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑEconomist: Αυτές είναι οι καλύτερες πόλεις για να ζεις το 2022 (και η θέση της Αθήνας)

Economist: Αυτές είναι οι καλύτερες πόλεις για να ζεις το 2022 (και η θέση της Αθήνας)

Η πρωτεύουσα της Αυστρίας, Βιέννη, επανήλθε στην πρώτη θέση των πιο βιώσιμων πόλεων του κόσμου, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Liveability Index 2022 του Economist με τις καλύτερες πόλεις για να ζει κανείς.

«Η Βιέννη, η οποία υποχώρησε στη 12η θέση στις αρχές του 2021 καθώς τα μουσεία και τα εστιατόριά της έκλεισαν, κατάφερε να ανακάμψει στην πρώτη θέση, τη θέση που κατείχε το 2018 και το 2019», ανέφερε η έκθεση. «Η σταθερότητα και οι καλές υποδομές είναι η κύρια γοητεία της πόλης για τους κατοίκους της, που υποστηρίζονται από καλή υγειονομική περίθαλψη και πολλές ευκαιρίες για πολιτισμό και ψυχαγωγία».

https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/1-2.png

Την αυστριακή πρωτεύουσα ακολούθησαν η πρωτεύουσα της Δανίας, η Κοπεγχάγη, και η Ζυρίχη. Η έτερη ελβετική πόλη Γενεύη ήρθε έκτη, η Φρανκφούρτη της Γερμανίας έβδομη και το Άμστερνταμ της Ολλανδίας ένατο.

Το Κάλγκαρι του Καναδά μοιράστηκε στην τρίτη θέση, ακολουθούμενο από το Βανκούβερ στην πέμπτη θέση και το Τορόντο στην όγδοη.

Η Οσάκα της Ιαπωνίας και η Μελβούρνη της Αυστραλίας μοιράστηκαν τη 10η θέση.

H θέση της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα σκαρφάλωσε 19 θέσεις και βρέθηκε στη λίστα με τη μεγαλύτερη άνοδο σε μία χρόνια και πιο συγκεκριμένα στην 73η θέση των πιο βιώσιμων πόλεων του κόσμου.

https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/Screenshot-2022-06-23-111427.png

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × four =