Η μόδα με τα ψηφιακά νομίσματα εξαπλώνεται όλο και περισσότερο. Κάτι που μοιάζει πλέον αναμενόμενο, αφού η αξία τους ανεβαίνει συνεχώς. Στο «παιχνίδι» φαίνεται πως θέλουν να μπουν και αρκετά κράτη. Μετά την Εσθονία για την οποία ακούγεται εδώ και καιρό ότι ετοιμάζει το δικό της ψηφιακό νόμισμα, τώρα φαίνεται ότι και η Σουηδία «κοιτά» προς τα εκεί.
Όπως αναφέρει το Word Economic Forum, η Σουηδία είναι πολύ πιθανό να λανσάρει το e-krona. Αφού τα 2/3 των πολιτών της δηλώνουν ότι θα μπορούσαν να ζήσουν χωρίς μετρητά στα χέρια τους. Το e-krona θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν μια εναλλακτική απέναντι στα μετρητά και τους παραδοσιακούς online τρόπους πληρωμής.
Η Risbank εκτιμά μάλιστα, ότι τα μετρητά χρήματα θα «εξαφανιστούν» στο μέλλον. Και μένε να δούμε ποιοι «παίχτες» θα δραστηριοποιηθούν στο online πεδίο. Το βίντεο του WEF κλείνει με ένα ερώτημα: Θα μπορούσαν όλες οι χώρες να έχουν ένα ψηφιακό νόμισμα;
https://www.facebook.com/worldeconomicforum/videos/10155060109601479/