αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑe-καταναλωτής: Το app για να παρακολουθείς τις τιμές σε πάνω από 1.400 βασικά αγαθά

e-καταναλωτής: Το app για να παρακολουθείς τις τιμές σε πάνω από 1.400 βασικά αγαθά

Τη δυνατότητα να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τις τιμές των καυσίμων στο σύνολο της επικράτειας θα έχουν σύντομα οι καταναλωτές μέσω της εφαρμογής (app) e-καταναλωτής της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, η εφαρμογή, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής προτεραιότητας του υπουργείου για ενίσχυση της διαφάνειας στην αγορά του λιανικού εμπορίου, συμπλήρωσε ήδη τέσσερις μήνες λειτουργίας.

Μέσα από αυτήν, οι καταναλωτές και οι θεσμικοί φορείς της αγοράς μπορούν να παρακολουθούν καθημερινά την μέση τιμή πώλησης σε πάνω από 1.400 βασικά αγαθά.

Από το υπουργείο υπενθυμίζεται ότι, μέχρι σήμερα, στην πρώτη φάση ανάπτυξης της εφαρμογής που έγινε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, 13 αλυσίδες σούπερ μάρκετ με συνολικά πάνω από 2.400 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα αναρτούν καθημερινά, μέσω ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας, τις μέσες τιμές πώλησης λιανικής 1.400 προϊόντων.

Πρόσφατα, προστέθηκαν πάνω από 200 νέοι κωδικοί με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, νωπά και κατεψυγμένα κρεατικά και ψάρια. Επίσης, στο e-καταναλωτής app, ο καταναλωτής μπορεί να πληροφορηθεί τις τιμές για μάσκες προσώπου καθώς και σε ποια καταστήματα είναι διαθέσιμες.

Στόχος του υπουργείου είναι να εμπλουτίζει διαρκώς τη λίστα με νέους κωδικούς, προκειμένου ο καταναλωτής να μπορεί να συγκρίνει τις τιμές σε όμοια προϊόντα έχοντας την δυνατότητα να επιλέξει το φθηνότερο κατάστημα.

Επισημαίνεται ότι οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να δημιουργούν το «καλάθι» τους, με τα αγαθά που οι ίδιοι επιλέγουν, ώστε να παρακολουθούν από τη μία τη μέση τιμή του «καλαθιού» ανά αλυσίδα σούπερ μάρκετ και από την άλλη την εξέλιξη των τιμών στο χρόνο.

Επιπρόσθετα, έχουν την δυνατότητα αφενός να ενημερώνονται για τα δικαιώματα των καταναλωτών και αφετέρου να επικοινωνούν μέσω της εφαρμογής απ’ ευθείας με την γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή διατυπώνοντας τις όποιες προτάσεις, παράπονα και καταγγελίες τους.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 4 =