αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑEρχονται τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Eρχονται τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων οι οποίοι και φέτος κατέθεσαν -ψηφιακά- τις πινακίδες κυκλοφορίας θα έχουν τη δυνατότητα να τις πάρουν πίσω για ορισμένους μήνες του έτους ή έως το τέλος του 2022, καταβάλλοντας τόσα δωδεκατημόρια τελών όσοι και οι μήνες κυκλοφορίας. Το υπουργείο Οικονομικών προωθεί άμεσα στη Βουλή τη σχετική διάταξη, ώστε να κάνουν χρήση πριν το Πάσχα όσοι το επιθυμούν, αν και με τις τιμές των καυσίμων στα ύψη, το μέτρο συγκεντρώνει φέτος μικρότερη ελκυστικότητα, όπως σημειώνει το Euroday.gr.

Τα φετινά τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα δεν αναμένεται να έχουν ουσιαστικές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι. Και πάλι, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα κληθούν να κάνουν ψηφιακή άρση της ακινησίας του οχήματός τους μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ MyCar, καταβάλλοντας τα δωδεκατημόρια των ετήσιων τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στους μήνες της άρσης.

Η άρση γίνεται μια φορά τον χρόνο. Δεν μπορεί δηλαδή κάποιος να κάνει άρση για δύο μήνες, μετά να θέσει και πάλι το όχημα σε ακινησία και να ξανακάνει άρση για άλλους δύο μήνες. Μοναδική περίπτωση, για την εκ νέου άρση της ακινησίας, είναι εφόσον καταβληθούν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας αφαιρουμένου του ποσού των τελών κυκλοφορίας που έχει αναλογικά ήδη καταβληθεί.

Για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός, καταβάλλεται το 1/12 των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 2 μηνών, καταβάλλονται τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών, καταβάλλονται τα 3/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, κ.ο.κ. Διάστημα άρσης ακινησίας μικρότερο του μηνός λογίζεται ως ολόκληρος μήνας και καταβάλλεται για αυτό ποσό ίσο με ένα δωδεκατημόριο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Αν κάποιος ιδιοκτήτης οχήματος θέσει το όχημα σε κυκλοφορία για παράδειγμα για ένα μήνα, στη συνέχεια πρέπει να το θέσει και πάλι σε ακινησία. Εκπρόθεσμη θέση σε ακινησία ή μη θέση σε ακινησία επισύρει αυτοτελές πρόστιμο που ισούται με το διπλάσιο των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, αφαιρουμένου του διπλάσιου ποσού των ήδη καταβληθέντων δωδεκατημορίων αυτών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × three =