αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑEπιδοτήσεις για υπερυψηλές ταχύτητες ίντερνετ: Αλλαγές και νέοι δικαιούχοι

Eπιδοτήσεις για υπερυψηλές ταχύτητες ίντερνετ: Αλλαγές και νέοι δικαιούχοι

Νέους δικαιούχους και χρονική παράταση για το πρόγραμμα επιδότησης σταθερών γραμμών υπερυψηλών ταχυτήτων μέσω κουπονιών Superfast Broadband (SFBB), το οποίο λήγει κανονικά τον Μάρτιο του 2022, προβλέπει απόφαση  του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Με απόφαση που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών – Ταχυδρομείων Δρ. Αθ. Σταβέρης- Πολυκαλάς ανατίθεται το έργο «Προσαρμογή του πληροφοριακού συστήματος της δράσης SFBB για την έκδοση κουπονιού με συντεταγμένες κτιρίων χωρίς διεύθυνση», που αποτελεί υποέργο 6 της δράσης «κουπόνι υπερυψηλής ευρυζωνικότητας Superfast Broadband» στην εταιρεία ΕΝΟΜΙΧ Α.Ε. Συμβουλευτικές και Τεχνολογικές Υπηρεσίες.

Η χρονική διάρκεια του έργου είναι τρεις μήνες, που σημαίνει ότι θα παραδοθεί μετά τον Απρίλιο, όταν η διάρκεια του Superfast Broadband έληγε τον Μάρτιο του 2022, ουσιαστικά προαναγγέλλοντας και επίσημα την παράταση του προγράμματος. Και αυτό ήταν αναμενόμενο καθώς περίπου 20 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 50 εκατ. ευρώ του αρχικού προϋπολογισμού έχουν μείνει αδιάθετα.

Οι νέοι δικαιούχοι

Σκοπός του έργου που ανέθεσε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην εταιρεία ΕΝΟΜΙΧ Α.Ε. είναι η προσαρμογή του Πληροφοριακού Συστήματος του Superfast Broadband, έτσι ώστε να εξυπηρετεί και κτίρια χωρίς διεύθυνση (με το κλασικό φορμάτ ΤΚ – STREET – NUMBER), για να μπορέσουν δυνητικοί δικαιούχοι που διαμένουν σε τέτοιες περιοχές να ενεργοποιήσουν υπηρεσίες FTTH και να καταστούν δικαιούχοι της δράσης.

Μετά την ενεργοποίηση της σχετικής λειτουργικότητας, κάθε τηλεπικοινωνιακός πάροχος θα μπορεί να δηλώνει τις συντεταγμένες που προσδιορίζουν μοναδικά το κτίριο μέσω ειδικής εφαρμογής χάρτη που θα αναπτυχθεί.

Περιγραφή Υπηρεσιών

Οι πάροχοι:

Πλέον στην περίπτωση που το κτίριο δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί με αλληλουχία στοιχείων ταχυδρομικής διεύθυνσης (TK, STREET, NUMBER), θα μπορούν να δηλώνονται οι συντεταγμένες που προσδιορίζουν μοναδικά το κτίριο, η δε αναζήτηση των κτιρίων χωρίς διεύθυνση θα μπορεί να γίνεται μέσω χάρτη που θα φαίνονται τα καλυπτόμενα κτίρια χωρίς διεύθυνση.

Οι ωφελούμενοι:

Μέσω της πλατφόρμας ελέγχου διαθεσιμότητας, ο ενδιαφερόμενος πολίτης μπορεί να ελέγξει τη διαθεσιμότητα υπηρεσιών SFBB σε σημείο ενδιαφέροντός του, προκειμένου να προβεί σε έκδοση κουπονιού SFBB. Στην τρέχουσα υλοποίηση της πλατφόρμας, ο πολίτης καλείται να προσδιορίσει το κτίριο ενδιαφέροντος μέσω της ταχυδρομικής του διεύθυνσης, επιλέγοντας με μια διαδικασία τριών βημάτων, αρχικά τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής, στη συνέχεια το όνομα της οδού και τέλος, τον αριθμό. Η μέθοδος αυτή δεν μπορεί να υποστηρίξει κτίρια που δεν έχουν πλήρη ταχυδρομική διεύθυνση.

Στο πλαίσιο του παρόντος έργου θα επεκταθεί η πλατφόρμα ελέγχου διαθεσιμότητας, ώστε να δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να επιλέξει το κτίριό του από ένα σύνολο κτιρίων αποτυπωμένα σε έναν ψηφιακό χάρτη. Η πλατφόρμα θα βοηθά τον χρήστη ώστε να εντοπίζει το κτίριό του στον χάρτη.

Μετά την είσοδό του στην πλατφόρμα και την καταχώρηση του Ταχυδρομικού του Κώδικα (Τ.Κ.), ο χρήστης μεταβαίνει στο επόμενο βήμα όπου καλείται να εισάγει την ταχυδρομική του διεύθυνση. Αν στο συγκεκριμένο Τ.Κ. υπάρχουν επιλέξιμα κτίρια χωρίς πλήρη ταχυδρομική διεύθυνση, θα δίνεται η επιλογή στον χρήστη να ορίσει το κτίριό του με τη χρήση ψηφιακού χάρτη. Με την επιλογή αυτή, ο ψηφιακός χάρτης θα ανοίγει με κατάλληλη εστίαση, ώστε να περιλαμβάνει όλα τα κτίρια χωρίς διεύθυνση του συγκεκριμένου Τ.Κ.

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × four =