αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑEνα bug στο Google Messages μπορεί να αδειάσει τη μπαταρία σου

Eνα bug στο Google Messages μπορεί να αδειάσει τη μπαταρία σου

Ένα νέο bug ανακαλύφθηκε στην εφαρμογή Google Messages, το οποίο χρησιμοποιείται από τις Android συσκευές για την ανταλλαγή SMS και μηνυμάτων.

Το εν λόγω bug αφήνει την κάμερα ανοιχτή στο background χωρίς να το καταλαβαίνει ο χρήστης και αδειάζει μεθοδικά την μπαταρία ενώ την ίδια ώρα ζεσταίνεται υπερβολικά η συσκευή.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του 9to5Google και το thread του Reddit, προκαλείται όταν κάποιος χρήστης ανοίγει την κάμερα για να στείλει απευθείας μέσα από το app μια φωτογραφία, με αποτέλεσμα να μένει ανοιχτό το feed της κάμερας ακόμη κι όταν τρέχει η εφαρμογή στο παρασκήνιο.

Αυτή τη στιγμή ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί το bug, σε περίπτωση που έχετε παρατηρήσει ότι η μπαταρία του κινητού σας πέφτει πιο γρήγορα από το συνηθισμένο όταν χρησιμοποιείτε το Messages, είναι να απενεργοποιήσετε την άδεια να χρησιμοποιεί την κάμερα του κινητού στα “App Permissions” από τα Settings/ Ρυθμίσεις.

Για να αποφύγετε το bug ακολουθήστε τα βήματα: 

Ρυθμίσεις>Εφαρμογές>Μηνύματα> Άδειες> Κάμερα.

Η Google από την πλευρά της βλέποντας ότι συμβαίνει σε αρκετές συσκευές απάντησε στο The Verge λέγοντας ότι ανακάλυψε το bug και έχει ξεκινήσει σταδιακά να διατίθεται το fix μέσω update.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − seven =