αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕγκαίνια επέκτασης του σταθμού για τη διακίνηση αυτοκινήτων στο λιμάνι του Πειραιά

Εγκαίνια επέκτασης του σταθμού για τη διακίνηση αυτοκινήτων στο λιμάνι του Πειραιά

Τις νέες προοπτικές που διανοίγονται για το λιμάνι του Πειραιά με την ολοκλήρωση της επέκτασης του σταθμού για τη διακίνηση αυτοκινήτων, ανέδειξε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, κατά την τελετή των εγκαινίων της νέας υποδομής που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά.

«Οι θετικές εξελίξεις στο λιμάνι του Πειραιά είναι μία ουσιαστική συμβολή για την οικονομική ανάπτυξη προς όφελος όλων των Ελλήνων! Τη σημερινή επέκταση του car terminal του Λιμένα Ηρακλέους θα ακολουθήσουν πολύ περισσότερα έργα αναβάθμισης των λιμενικών υποδομών της χώρας τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια», σημείωσε ο υπ. Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης. «Η πολιτική που εφαρμόζουμε -συνολικά ως Κυβέρνηση και ως ΤΑΙΠΕΔ-για την αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας στα μεγαλύτερα ελληνικά λιμάνια, μόνο οφέλη θα δημιουργήσει για την Ελλάδα. Και δεν είμαστε παρά μόνο στην αρχή!».

H επέκταση του τερματικού σταθμού αυτοκινήτων του ΟΛΠΟΛΠ -0,20% συμβάλλει στην περαιτέρω βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της ελκυστικότητας του λιμένα ως κόμβου μεταφόρτωσης οχημάτων στη Μεσόγειο, τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας κατά την τελετή παράδοσης του έργου.

Με την ολοκλήρωση του έργου αυξάνεται η συνολική έκταση του σταθμού σε 110.000 τ.μ. και δημιουργείται επιπλέον χώρος εναπόθεσης αυτοκινήτων, με συνολική χωρητικότητα στα 5.100 οχήματα, αναβαθμίζοντας το λιμάνι του Πειραιά.

Χρήστος Στυλιανίδης: Σημαντικό επίτευγμα η επένδυση €20 εκατ.

Tον Πρωθυπουργό και την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, στο λιμάνι του Πειραιά, στην τελετή εγκαινίων για την ολοκλήρωση Επέκτασης του Σταθμού Διακίνησης Αυτοκινήτων (Car Terminal) Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς(6.2.2024)

Τις νέες προοπτικές που διανοίγονται για το λιμάνι του Πειραιά με την ολοκλήρωση της επέκτασης του σταθμού για τη διακίνηση αυτοκινήτων, ανέδειξε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, κατά την τελετή των εγκαινίων της νέας υποδομής που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά.

Στην ομιλία του ο κ. Στυλιανίδης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εξέφρασε τις ειλικρινείς ευχαριστίες του για την ευγενική πρόσκληση του Προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά κ. Yu Zeng Gang και των μελών του Δ.Σ. του Ο.Λ.Π., να παραστεί στην εκδήλωση. Και τόνισε χαρακτηριστικά:

«Η ολοκλήρωση της επένδυσης αυτής, συνολικού ύψους 20.000.000 ευρώ και επέκτασης 40.000 τ.μ., συνιστά ένα σημαντικό επίτευγμα, γιατί ανοίγει νέες προοπτικές για το λιμάνι του Πειραιά. Ταυτόχρονα θα ενισχύσει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα άλλα και την ελκυστικότητα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας». Ο κ. Στυλιανίδης επισήμανε επίσης ότι «με την υλοποίηση αυτού του καθοριστικού έργου, επιβεβαιώνεται η στρατηγική προσήλωση της κυβέρνησης προς την ανάπτυξη και την καινοτομία. Παράλληλα ενισχύεται η πρωτοκαθεδρία της χώρας μας στον κόσμο της ναυτιλίας».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τόνισε ότι στόχος του Υπουργείου είναι να προωθηθεί η βιώσιμη αστική ανάπτυξη, η χρήση βιώσιμων μεθόδων μεταφοράς και να υιοθετηθούν προηγμένες τεχνολογίες επιδιώκοντας την ολοκλήρωση έργων με ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι, σε κάθε διπλωματική επαφή και σε κάθε απόφαση, η κατεύθυνση και της Κυβέρνησης αλλά και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, είναι η ενίσχυση του κράτους στο παγκόσμιο στερέωμα και η προώθηση πολιτικών που υπηρετούν τη βιωσιμότητα και τη πράσινη ανάπτυξη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 2 =