αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑDrones- φρουροί καταπολεμούν τεράστια σμήνη ακρίδων

Drones- φρουροί καταπολεμούν τεράστια σμήνη ακρίδων

Καταπολεμούν σμήνη ακρίδων με drones: Τουλάχιστον πέντε πολιτείες στην Ινδία δέχτηκαν επιδρομή εκατομμυρίων ακρίδων, προκαλώντας άλλο ένα πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα που μετρά τις πληγές της από το πέρασμα του κορονοϊού, αλλά και ενός καταστροφικού κυκλώνα.

Η δεύτερη πιο κατοικημένη χώρα παγκοσμίως δέχεται πλήθος ακρίδων που απειλεί την προμήθεια τροφίμων, σύμφωνα με το Economictimes.

Μέχρι στιγμής το υπουργείο Γεωργίας έχει χρησιμοποιήσει drone για την παρακολούθηση των ορδών, ενώ εξετάζεται η ανάπτυξη εξειδικευμένων πυροσβεστικών οχημάτων εφοδιασμένων με εντομοκτόνο.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σμήνη ακρίδων έκαναν επιδρομή στη πόλη Γκουρουγκράμ.

«Οι ακρίδες δεν πετούν μετά το ηλιοβασίλεμα, επομένως είναι λογικό να ψεκάζούμε τη νύχτα. Βρισκόμαστε επίσης σε συνομιλίες με πολίτες που διαθέτουν drone», δήλωσε ο Atish Chandra, Γενικός Γραμματέας, Συνεργασία και Πρόνοια των Αγρότων, του Υπουργείου Γεωργίας.

Οι ακρίδες μπορούν να αναπαραχθούν 20 φορές σε τρεις μήνες και οι ενήλικες ακρίδες μπορούν να καταναλώνουν τρόφιμα όσο και το σωματικό τους βάρος κάθε μέρα.

Πηγή: iterranews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − twelve =