αρχικηVIRAL«Dragon Man»: Επιστήμονες ανακάλυψαν έναν νέο «πρόγονο» του ανθρώπου με τετράγωνα μάτια (Εικόνα)

«Dragon Man»: Επιστήμονες ανακάλυψαν έναν νέο «πρόγονο» του ανθρώπου με τετράγωνα μάτια (Εικόνα)

Σας λέει τίποτα το όνομα… «Dragon Man»; Μάλλον όχι. Κι όμως, αυτό το περίεργο όνομα ίσως μας κάνει να αναθεωρήσουμε όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για το ανθρώπινο είδος.

Επιστήμονες στην Κίνα φαίνεται ότι βρήκαν ακόμη έναν «πρόγονο» του σημερινού ανθρώπου, πέραν των «Neanderthals» και «Homo erectus». O λόγος για τον «Dragon Man», ένα είδος ανθρώπου το οποίο φέρεται να έζησε στην Ανατολική Ασία πριν από 146.000 χρόνια.

dragon-man-o-neos-progonos-toy-anthropoy-me-ta-tetragona-matia0

Το πρώτη σχετικό απολίθωμα εντοπίστηκε το 1933 στη βορειοανατολική Κίνα. Ωστόσο, χρειάστηκαν πολλές δεκαετίες, προκειμένου οι επιστήμονες να αντιληφθούν το μέγεθος της ανακάλυψης που είχαν κάνει. 

«Σε όρους απολιθωμάτων, είναι ένα από τα πιο σημαντικά που έχουν ανακαλυφθεί» δήλωσε στo BBC ο καθηγητής Κρις Στρίνγκερ, ο οποίος συνδράμει τους Κινέζους συναδέλφους του.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο «Dragon Man» έχει τη δυνατότητα να ξαναγράψει την ιστορία της ανθρώπινης εξέλιξης, με τις μέχρι στιγμής αναλύσεις να προαναγγέλουν μια μεγαλύτερη συγγένεια με τους «Homo sapiens» παρά με τους «Neanderthals».

α δεδομένα καταδεικνύουν, επίσης, ότι ο «Dragon Man» διαθέτει αρκετές ομοιότητες με τον σημερινό άνθρωπο, με τη διαφορά όμως ότι είχε τετραγωνισμένα μάτια, χοντρά φρύδια, μεγάλο στόμα και υπερμεγέθη δόντια.

Ο καθηγητής Qiang Ji, από το Πανεπιστήμιο Hebei GEO, σχολίασε στο BBC ότι ο νέος μας «πρόγονος» χαρακτηρίζεται από ένα μωσαϊκό, το οποίο προέρχεται απ’ όλα τα γνωστά ανθρώπινα είδα.

Αυτό που μένει να ερευνήσουν οι επιστήμονες είναι το πώς ακριβώς ζούσε ο «Dragon Man», καθώς δεν υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα, τα οποία να μαρτυρούν το κοινωνικό του πλαίσιο. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × five =