αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔουλεύοντας 12 ώρες την ημέρα, 6 ημέρες την εβδομάδα. Και δεν τελείωνε εκεί: Μια 22χρονη digital marketer παραθέτει την εμπειρία της

Δουλεύοντας 12 ώρες την ημέρα, 6 ημέρες την εβδομάδα. Και δεν τελείωνε εκεί: Μια 22χρονη digital marketer παραθέτει την εμπειρία της

Πριν λίγες ημέρες γράφαμε εδώ στο It’s Possible για τις αποκαλύψεις που έκαναν τον γύρο του κόσμου και αφορούσαν τους εργαζομένους της Goldman Sachs οι οποίοι εργάζονται 95 ώρες την εβδομάδα. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη δουλειά που παρατηρούνται αυτά τα φαινόμενα.

Το BBC σε νέο ρεπορτάζ του, μίλησε με εργαζομένους που δουλεύουν… ατελείωτες ώρες.

Μεταξυ αυτών η Τζέμα Τσέιμπερς, 22 ετών, η οποία τον περασμένο Οκτώβριο προσελήφθη σε εταιρεία του Σέφιλντ στον τομέα του digital marketing. Από την πρώτη κιόλας ημέρα αντιλήφθηκε ότι ένα τυπικό ωράριο είναι 12 ώρες την ημέρα, 6 ημέρες την εβδομάδα. Αυτό στο γραφείο. Γιατί η δουλειά συνεχιζόταν και στο σπίτι.

«Υπήρχαν ημέρες που φεύγαμε από το γραφείο στις 23:00, και λαμβάναμε στη συνέχεια μηνύματα κατά την επιστροφή μας στο σπίτι, με τα οποία μας ζητούσαν να κάνουμε έναν απολογισμό της ημέρας». 

Τις Κυριακές δεν εργαζόταν, αλλά οι υποχρεώσεις για τη δουλειά δεν σταματούσαν. Η ομάδα της Τζέμα είχε «homework». Έπρεπε να συμμετέχει υποχρεωτικά σε συνάντηση FaceTime με τον διευθυντή της γραμμής παραγωγής για να συζητήσουν τους στόχους της επόμενης εβδομάδας. «Κάθε λεπτό της ημέρας είχε να κάνει με τη δουλειά. Εάν κάποιος εξέφραζε την επιθυμία για ένα διάλειμμα, να δει φίλους και την οικογένειά του, χαρακτηριζόταν loser» περιγράφει στο βρετανικό δίκτυο. 

Στις λίγες εβδομάδες που έμεινε στη δουλειά κατάλαβε ότι οι συνθήκες δεν επρόκειτο να βελτιωθούν. Αντιθέτως οι απαιτήσεις για τις ώρες που θα αφιερώνει στη δουλειά της από το αφεντικό της μεγάλωναν συνεχώς. 

«Αισθανόμουν σαν να είμαι παγιδευμένη σε μία θρησκευτική σέκτα» τονίζει.

«Μου αρέσει να βάζω πολλή ενέργεια στη δουλειά μου, αλλά είναι ωραίο και να μπορώ κάποια στιγμή να μιλήσω στην οικογένεια και τους φίλους μου» προσθέτει. Η Τζέμα δεν άργησε να παραιτηθεί. Πλέον έχει μία δουλειά σε δημόσια υπηρεσία στη Βρετανία, με 37 ώρες εργασίας την εβδομάδα, Δευτέρα- Παρασκευή και ελεύθερο το Σαββατοκύριακό της. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελληνίδα streamer που κάνει 8ωρες live μεταδόσεις και έχει ένα κανάλι στο Twitch με 21 χιλ. followers

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − sixteen =