αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑDoppler Labs: Η startup που δημιούργησε ασύρματα ακουστικά και θέλει να «ταρακουνήσει» τον κόσμο με live μεταφράσεις

Doppler Labs: Η startup που δημιούργησε ασύρματα ακουστικά και θέλει να «ταρακουνήσει» τον κόσμο με live μεταφράσεις

Όταν η Apple λάνσαρε το πρώτο iPhone, ο Steve Jobs δεν το παρουσίασε ως ένα μίνι κομπιούτερ. Το παρουσίασε ως ένα τηλέφωνο. Αυτό είναι το «κλειδί» και στην ιστορία του Noah Kraft, ο οποίος είναι συνιδρυτής της Doppler Labs. Μιας startup με έδρα στο Σαν Φρανσίσκο, που έχει δημιουργήσει τα ασύρματα ακουστικά Here One.

Όμως δεν μιλάμε για απλά ακουστικά. Αφού είναι πιο «έξυπνα» από ό,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα. Τα ακουστικά δεν διαθέτουν καλώδια, λειτουργούν με τη βοήθεια Bluetooth, και έχουν πολύ καλή εφαρμογή στα αυτιά του χρήστη.

Ως εδώ όλα καλά, το πιο εντυπωσιακό κομμάτι όμως είναι άλλο. Τα Here One έχουν τη δυνατότητα «έξυπνης ακοής». Με απλά λόγια, μπορεί να ακούς ήχους από το περιβάλλον, ενώ παράλληλα ακούς μουσική. Δεν σταματάμε εδώ. Πάμε και στο ακόμα καλύτερο: Μπορείς να επιλέξεις (!) ποιους ήχους από το περιβάλλον θα ακούς, όπως τονίζει το inc.com. Αν για παράδειγμα είσαι σε ένα αεροπλάνο, μπορείς να επιλέξεις να «μπλοκάρεις» τον ήχο του κινητήρα, αλλά να ακούς τη φωνή του πιλότου.

Ο στόχος του Noah Kraft (φωτο) και της ομάδας του είναι να καταφέρουν μέσω των εν λόγω ακουστικών, να φέρουν στην αγορά της live μεταφράσεις. Κάτι που, όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, αν πραγματοποιηθεί θα είναι κάτι που θα αλλάξει τα δεδομένα στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Ενώ θα διευκολύνει πολύ και όσους ασχολούνται με το business πεδίο και κάνουν συχνά ταξίδια.

Σημειώνεται, ότι η Doppler Labs είναι αυτή τη στιγμή η μοναδική εταιρία στον κόσμο που πειραματίζεται πάνω σε αυτή την τεχνολογία. Οι άνθρωποι πίσω από την startup κάνουν τις δοκιμές τους και φαίνεται ότι είναι κοντά στο να πετύχουν τον μεγάλο στόχο: Να μιλάς σε κάποιον που φορά τα ακουστικά, και αυτά να μεταφράζουν αυτόματα τα όσα λες.

«Θεωρούμε ότι η μετάφραση είναι ένα από τα πιο δυνατά εργαλεία που μπορεί να παρέχει το προϊόν μας» λέει ο Kraft. Και μάλλον έχει δίκιο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + seventeen =