αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑDogus: Ποιος είναι ο τουρκικός κολοσσός που θα ελέγχει τον Αστέρα Βουλιαγμένης και το Hilton Athens

Dogus: Ποιος είναι ο τουρκικός κολοσσός που θα ελέγχει τον Αστέρα Βουλιαγμένης και το Hilton Athens

Η ανάδειξη του ομίλου Dogus σε περιφερειακό ηγέτη κυρίως στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας, αποτελεί τον βασικό στόχο της διοίκησης του ομίλου, στο χαρτοφυλάκιο του οποίου περιλαμβάνονται 11 μαρίνες σε 5 χώρες και 18 ξενοδοχεία σε 6 χώρες. Επενδυτικά, εκτός από τη συμμετοχή του στη κοινοπραξία Apollo Investment, ιδιοκτήτρια πλέον του Αστέρα Βουλιαγμένης αλλά και τη συνεργασία του με την ΤΕΜΕΣ Α.Ε. μέσω της θυγατρικής της D-Marine Investments Holding B.V., ενέργεια με την οποία απέκτησαν το ιστορικό ξενοδοχείο Athens Hilton, ο Τουρκικός κολοσσός Dogus θα έχει επενδύσει, συνολικά το αστρονομικό ποσό των 400 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το economy365.gr, ο όμιλος Dogus ιδρύθηκε το 1951, και ήδη έχει λάβει σημαντική θέση μεταξύ των κορυφαίων επιχειρηματικών ομίλων της Τουρκίας. Υιοθετώντας ένα παγκόσμιο όραμα, ο όμιλος δραστηριοποιείται σε οκτώ βασικούς τομείς: Χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, αυτοκίνητο, κατασκευών, media, τουρισμού και υπηρεσιών, ακινήτων, ενέργειας, τροφίμων και ποτών, ενώ στόχος του είναι η ανάληψη και νέων πρωτοβουλιών. Μεταξύ των οκτώ τομέων, ιδιαίτερη σημασία επιδίδουν τα στελέχη του ομίλου στον τουρισμό και πιο συγκεκριμένα στις επιχειρήσεις φιλοξενίας, καθώς διαθέτει ειδική ομάδα στον όμιλο Dogus που ασχολείται με τον τομέα διαχείρισης των ξενοδοχείων, των μαρινών, των ταξιδίων και του management.

Οι μαρίνες του ομίλου, με την επωνυμία “D-Marin”, δραστηριοποιούνται σε 5 χώρες, στις οποίες βρίσκονται 11 μαρίνες συνολικής χωρητικότητας 8.570 θέσεων ελλιμενισμού. Συγκεκριμένα, 4 εκ των μαρινών βρίσκονται στην Ελλάδα και η διαχείρισή τους από την εξειδικευμένη ομάδα καλύπτει σχεδόν το 45% του management. Ο όμιλος Dogus διαθέτει 18 ξενοδοχεία σε 6 χώρες, με την επωνυμία “D-Hotels and Resorts”.

Στόχος του ομίλου μετά και τις τελευταίες παρεμβάσεις στην ελληνική αγορά, είναι καταρχήν να εξελιχθεί σε περιφερειακό ηγέτη και επόμενος στόχος να συνεχίσει να επεκτείνεται στον τομέα του τουρισμού. Ενδιαφέρον επιδεικνύει για τις επενδυτικές ευκαιρίες που ταιριάζουν στη στρατηγική του ομίλου, τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με τον τρόπο λειτουργίας του ομίλου, όταν εισέρχεται στις ξένες αγορές στόχος τους είναι η συνεργασία με τοπικούς εταίρους που μοιράζονται το ίδιο όραμα και τις ίδιες αξίες με τον όμιλο.

Οι πιο πρόσφατες αλλά και οι μεγαλύτερες επενδύσεις είναι ο “Αστέρας Βουλιαγμένης” και το Hilton Αθηνών. Πεποίθηση τους πάντως είναι ότι η διοίκηση συνεργάσθηκε με πολύ καλούς εταίρους και στα δύο έργα.

Όσον αφορά στα επενδυτικά σχέδια του ομίλου, η διοίκηση πιστεύει στο δυναμικό της Ελλάδας. Στην Ελλάδα ο όμιλος βρίσκεται από το 2012 με τις δραστηριότητες του στις μαρίνες. Τα έργα μεγάλης κλίμακας δημιουργούν προκλήσεις στα περισσότερα μέρη του κόσμου, και η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση. Ωστόσο, δέσμευση τόσο από την ίδια τη διοίκηση αλλά και τους επενδυτές είναι η εξεύρεση αμοιβαίων επωφελών λύσεων. Μέχρι σήμερα, ο όμιλος Dogus έχει επενδύσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις στην Ελλάδα. Μόλις ολοκληρωθούν και τα επιχειρηματικά σχέδια του “Αστέρα Βουλιαγμένης” και του Hilton Αθηνών, το συνολικό ποσό της επένδυσης μας στην Ελλάδα θα φτάσει στα 400 εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι σήμερα, ο όμιλος συνεχίζει να παρέχει απασχόληση σε περισσότερα από 170 άτομα σε 4 μαρίνες. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά με τις νέες επενδύσεις του ομίλου Dogus στην Ελλάδα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 10 =