αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑDJI: Και ο «γίγαντας» των drones μπήκε στην μαύρη λίστα των ΗΠΑ

DJI: Και ο «γίγαντας» των drones μπήκε στην μαύρη λίστα των ΗΠΑ

Λίγο πριν ολοκληρώσει τον κύκλο της η κυβέρνηση Trump, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ υπογράφει ακόμη ένα επεισόδιο στον οικονομικό πόλεμο κατά της Κίνας, καθώς πρόσθεσε ακόμη 77 κινέζικες εταιρείες στη μαύρη λίστα του που έγινε τόσο διάσημη λόγω των κυρώσεων κατά των Huawei και ZTE. Ανάμεσα στις εταιρείες που απαγορεύεται πλέον να χρησιμοποιούν οποιαδήποτε τεχνολογία αμερικανικής προέλευσης ξεχωρίζουν η DJI, η πασίγνωστη κατασκευάστρια drones, και η SMIC, κατασκευάστρια επεξεργαστών.

Η DJI κατηγορείται ότι τα drones της βοηθούν την κυβέρνηση της Κίνας να παρακολουθεί τους πολίτες στις ΗΠΑ και να παραβιάζει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα τους, ενώ η SMIC για την εκμετάλλευση των αμερικανικών τεχνολογιών προκειμένου να βοηθήσει στον εκσυγχρονισμό του στρατού της Κίνας. Το μπλοκάρισμα αφορά τόσο τις ίδιες τις εταιρείες, όσο και τις θυγατρικές τους, και για ακόμα μία φορά το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ επικαλείται ατράνταχτες αποδείξεις.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από τις DJI και SMIC, παρόλα αυτά, ο Υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Wang Yi, καλεί τις ΗΠΑ να σταματήσουν την “αυθαίρετη καταστολή” των κινεζικών εταιρειών. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα αλλάξει κάτι στην πολιτική των ΗΠΑ με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου Joe Biden τον επόμενο μήνα.

Πηγή: techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 2 =