αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑDisney: Έχασε συνδρομητές, αλλά αύξησε τα έσοδα

Disney: Έχασε συνδρομητές, αλλά αύξησε τα έσοδα

Περιορίστηκαν οι απώλειες της Disney από τον κρίσιμο κλάδο του streaming, μετά την απόφαση του Ομίλου να αυξήσει την τιμή στις συνδρομές της πλατφόρμας Disney+ προκειμένου να ισοσκελίσουν την απώλεια 4 εκατ. συνδρομητών. Έτσι, τα έσοδα όπως και τα κέρδη του κολοσσού της ψυχαγωγίας για το πρώτο τρίμηνο του έτους κινήθηκαν στη γραμμή των προβλέψεων των αναλυτών.

Ο συνολικός αριθμός των συνδρομών στο Disney+ έφτασαν τα 157,8 εκατ. λίγο κάτω από τα προβλεπόμενα 163,17 εκατ. Ωστόσο, χάρη στην αύξηση των τιμών τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 20% στα 7,14 δολάρια ανά συνδρομητή της εγχώριας αμερικανικής αγοράς.

α κλασικά τηλεοπτικά κανάλια της εταιρείας είχαν μικρή πτώση εσόδων κατά 7% στα 6,63 δισ. δολάρια. Όμως, αισιόδοξο σήμα έστειλε η ανάκαμψη των θρυλικών θεματικών ψυχαγωγικών πάρκων της εταιρείας που παρουσίασαν άλμα εσόδων κατά 17% στα 7,7 δισ. δολάρια.

H ανακοίνωση της εταιρείας στάθηκε και στη μεγάλη αναδιάρθρωση που έχει δρομολογήσει και η οποία περιλαμβάνει τουλάχιστον 7.000 απολύσεις. Μάλιστα, το τρίτο κύμα των περικοπών θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + four =