αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑDiscoverEU: Δωρεάν εισιτήρια σε νέους για να ανακαλύψουν την Ευρώπη

DiscoverEU: Δωρεάν εισιτήρια σε νέους για να ανακαλύψουν την Ευρώπη

«Αν είσαι 18 χρονών και Ευρωπαίος πολίτης, είναι ώρα να επεκτείνεις την ζώνη άνεσης σου». Αυτή την φράση βλέπει κάποιος στην επίσημη σελίδα του DiscoverEU.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πρόκειται για ένα Ευρωπαϊκό project που δίνει δωρεάν εισιτήρια σε χιλιάδες νέους για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.

Η ιδέα προτάθηκε αρχικά κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εκδήλωσης Νεολαίας (EYE) το 2014 και χάρη στην υποστήριξη των βουλευτών του ΕΚ, 70.000 νέοι, ηλικίας 18 ετών, έλαβαν δωρεάν εισιτήρια για να ταξιδέψουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τον Ιούνιο του 2018.

Κατ΄εξαίρεση επιτρέπεται φέτος να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής και οι νέοι ηλικίας 19 ή και 20 ετών που ήταν επιλέξιμοι για τους δυο γύρους του 2020 που ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι αιτήσεις θα είναι ανοιχτές μέχρι τις 26 Οκτωβρίου 2021 στις 12:00 (θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης).

Η προσφορά είναι ανοιχτή για τους Ευρωπαίους πολίτες που έχουν γεννηθεί μεταξύ 1ης Ιουλίου 2001 και 31ης  Δεκεμβρίου 2003.

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ταξιδέψουν έως 30 ημέρες, σε τουλάχιστον μία χώρα της ΕΕ μεταξύ της 1ης Μαρτίου 2022 και της 28ης Φεβρουαρίου 2023.
Για να είναι επιλέξιμοι οι αιτούντες πρέπει να απαντήσουν σε ένα σύντομο κουίζ σχετικά με την Ευρώπη.

Τα ταξίδια θα πραγματοποιούνται κυρίως με τρένο, αλλά και με λεωφορείο και πλοίο, για να εξασφαλιστεί ευρεία πρόσβαση. Οι πτήσεις θα επιτρέπονται σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει άλλος τρόπος μεταφοράς (π.χ. άτομα που προέρχονται από πολύ απομακρυσμένες περιοχές).

Οι συμμετέχοντες με μειωμένη κινητικότητα ή / και ειδικές ανάγκες ενδέχεται να επιλεγούν για την παροχή πρόσθετης βοήθειας (π.χ. κόστος για άτομο-συνοδό ή σκύλο-συνοδό για άτομα με προβλήματα όρασης).

Κάντε αίτηση ΕΔΩ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + thirteen =