αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Κόστα Ρίκα υπέγραψε νέο νόμο για να προσελκύσει Digital Νομάδες- Θα μπορείς να μείνεις στη χώρα ως 1+1 χρόνια

Η Κόστα Ρίκα υπέγραψε νέο νόμο για να προσελκύσει Digital Νομάδες- Θα μπορείς να μείνεις στη χώρα ως 1+1 χρόνια

Σε φουλ ρυθμούς εργάζεται η Κόστα Ρίκα έτσι ώστε να αποτελέσει παγκόσμιο προορισμό για digital νομάδες. Ο πρόεδρος, Κάρλος Αλβαράντο, υπέγραψε την Τετάρτη νέο νόμο που αποσκοπεί στην προσέλκυση remote εργαζομένων στην Κόστα Ρίκα.

Ο νέος νόμος θα δίνει το περιθώριο να χορηγούνται visa διάρκειας ενός έτους στην Κόστα Ρίκα για εξειδικευμένους remote εργαζόμενους. Οι remote εργαζόμενοι θα μπορούν να λάβουν άδεια διαμονής για ένα έτος στην Κόστα Ρίκα, με δυνατότητα παράτασης για ένα επιπλέον έτος. Θα απαλλάσσονται επίσης από τους τοπικούς φόρους εισοδήματος, θα μπορούν να ανοίγουν τοπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και θα μπορούν να οδηγούν στην Κόστα Ρίκα χρησιμοποιώντας την άδεια της χώρας τους, μεταξύ άλλων παροχών.

«Καλωσορίζουμε τους ψηφιακούς νομάδες στην Κόστα Ρίκα», δήλωσε ο Πρόεδρος Αλβαράντο. «Αυτό είναι ένα εργαλείο για τον τουρισμό, την απασχόληση και τις επενδύσεις από ψηφιακούς νομάδες στις διάφορες περιοχές της χώρας» συμπλήρωσε αναφερόμενος στις νέες εξελίξεις.

Ο υπουργός Τουρισμού Γκουστάβο Σεγκούρα χαρακτήρισε τους ψηφιακούς νομάδες ως το «κλειδί για την ανάκαμψη του κλάδου». Η Κόστα Ρίκα είναι ένας «ιδανικός προορισμός» για τους ψηφιακούς νομάδες, είπε, λόγω της γρήγορης σύνδεσης στο ίντερνετ σε συνδυασμό με τον ζεστό καιρό και τις υπαίθριες δραστηριότητες όπως το σερφ και η πεζοπορία. Ενώ ο ίδιος υπογράμμισε ότι η «αποβίβαση» των digital nomads θα φέρει πολλά οφέλη και για τις τοπικές κοινωνίες.

Επί του παρόντος, οι ψηφιακοί νομάδες εισέρχονται στην Κόστα Ρίκα ως τουρίστες και ως εκ τούτου πρέπει να φύγουν από τη χώρα εντός 90 ημερών. Με τον νέο νόμο, το πλαίσιο αλλάζει.

Φυσικά για να πάρει κάποιος την νέα visa, θα πρέπει να πληρεί κάποιες προϋποθέσεις. όπως η απόδειξη σταθερού μηνιαίου μισθού, σταθερού εισοδήματος ή μέσου μηνιαίου εισοδήματος, κατά το τελευταίο έτος, για ποσό ίσο ή μεγαλύτερο από 3.000 δολάρια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + twenty =