αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘα καταλάβεις ότι κάποιος δεν σε σέβεται αν χρησιμοποιεί κάποια από αυτές τις 5 κλισέ φράσεις

Θα καταλάβεις ότι κάποιος δεν σε σέβεται αν χρησιμοποιεί κάποια από αυτές τις 5 κλισέ φράσεις

Μερικές φορές οι άνθρωποι μπορεί να προσποιούνται ότι μας σέβονται, αλλά κάθε τόσο ένα γλίστρημα της γλώσσας προδίδει αυτό που πραγματικά πιστεύουν βαθιά μέσα τους.

Και θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με ανθρώπους σαν αυτούς. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα το σκεφτούν δύο φορές να σας γκρεμίσουν όταν τους βολεύει.

Έφτιαξα μια λίστα με δέκα φράσεις που θα σας βοηθήσουν να γνωρίζετε πότε οι άνθρωποι δεν σας δείχνουν σεβασμό.

«Ποιος νοιάζεται για αυτό;»

Στους ανθρώπους αρέσει συχνά να μιλούν για πεζά πράγματα ή πράγματα που τους αφορούν—όπως το οικογενειακό τους δράμα, τα εργασιακά τους προβλήματα και εκατό άλλα πράγματα.

Αλλά κάποιοι μάλλον δεν ενδιαφέρονται να ακούσουν. Ποτέ.

Όταν λες κάτι και κάποιος λέει αυτή τη φράση κατάματα, σου λέει ότι δεν νοιάζεται για σένα και πρέπει να σταματήσεις να… τον ενοχλείς με την ύπαρξή σου.

«Μόνο αυτό έχεις να πεις;»

Όταν εξηγείς κάτι ή αντιδράς για κάτι, και κάποιος σου λέει αυτή τη φράση, σημαίνει απλώς ότι δεν σέβεται τον τρόπο που σκέφτεσαι. Θέλει να σε στρέψει κάπου αλλού.

Μπορεί επίσης να προσπαθούν να ε ελέγξουν επειδή έχουν συγκεκριμένα κριτήρια για το πώς κάποιος πρέπει να σκέφτεται και να εκφράζεται.

Αυτό είναι πιθανώς κατανοητό εάν είναι κάποιος πολύ κοντά σας, όπως οι γονείς ή ο/η σύντροφός σας—και περιμένουν από εσάς να συμμετέχετε περισσότερο αντί να λέτε απλώς «Είναι ωραίο» ή «Χαίρομαι για σένα».

Ωστόσο, αν δεν είστε καν κολλητοί και δεν τους χρωστάτε τίποτα, είναι ξεκάθαρο ότι δεν σας σέβονται.

«Σταμάτα να παραπονιέσαι!»

Συχνά δυσκολευόμαστε να εκφράσουμε ένα παράπονο προς ένα άλλο άτομο, για κάτι που είπε ή έκανε.

Χρειάστηκε να δείξεις θάρρος όταν είπες στο αφεντικό σου ότι δεν σου αρέσει να δουλεύεις μέχρι τις 7 το απόγευμα κάθε μέρα.

Ελπίζετε ότι το άτομο με το οποίο μιλάτε θα καταλάβαινε ότι έχετε τις δικές σας ανάγκες και περιορισμούς και ότι θα πρέπει να προσπαθήσει τουλάχιστον να αναγνωρίσει τις ανησυχίες σας αντί να αισθάνεται ότι κάνεις «επίθεση».

Όταν κάποιος σου λέει «Σταμάτα να παραπονιέσαι!», σε εκνευρίζει. Στην πραγματικότητα λέει: «Όχι, κάνεις λάθος με αυτό που νιώθεις» και πώς τολμάς να αναφέρεις τις ανησυχίες σου».

«Οκ, και;»

Κάποιος που δεν έχει κανέναν σεβασμό για εσάς, θα ήθελε να σας δείξει πόσο πολύ δεν σε βάζει. Και ένας τρόπος που το κάνουν αυτό είναι λέγοντας ακυρωτικές φράσεις όπως «Εντάξει, και;!»

Αν τους πείτε για τα προβλήματά σας, θα πουν “Εντάξει, και;”. Εννοούν: “σου φαίνεται να με νοιάζει;” ή ”Τα προβλήματά σου δεν είναι πραγματικά προβλήματα”.

Αν τους πείτε για τις χαρές και τα επιτεύγματά σας, θα πουν πάλι “Εντάξει, και;!”. Μάλλον εννοούν: ”Και λοιπόν; Δεν είναι τόσο μεγάλη υπόθεση. Είσαι τόσο καυχησιάρης”.

Πρέπει να κάψετε γέφυρες με τέτοια άτομα, πριν καταστρέψουν την αυτοεκτίμησή σας.

Δεν θέλουν όλοι να ακούν για τις χαρές και τις λύπες σας – μερικές φορές, ακόμη και οι φίλοι και η οικογένεια απλά δεν δίνουν δεκάρα. Γι’ αυτό να είστε επιλεκτικοί με τα άτομα με τα οποία τα μοιράζεστε πληροφορίες. Μοιραστείτε τη ζωή σας μόνο με τους ανθρώπους που σας αγαπούν και σας σέβονται.

«Όλο δικαιολογίες είσαι»

Όταν τους λέτε τον πραγματικό λόγο για την ακύρωση ενός ραντεβού ή για το ότι δεν μπορείτε να τηρήσετε μια προθεσμία, θα το θεωρήσουν ως δικαιολογία.

Δεν εξετάζουν καν το γεγονός ότι ΣΠΑΝΙΑ έχετε τέτοια συμπεριφορά ή ότι κάνατε πραγματικά το καλύτερο δυνατό για να ανταπεξέλθετε.

Είναι επώδυνο γιατί κρίνουν τον χαρακτήρα σου. Λένε με βεβαιότητα ότι είσαι τύπος δεν μπορείς να τον εμπιστευτείς ή ότι είσαι τόσο κακός φίλος ή τεμπέλης συνάδελφος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × four =