αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ#DeleteUber: Γιατί 200.000 χρήστες διέγραψαν την διάσημη εφαρμογή αυτή την εβδομάδα

#DeleteUber: Γιατί 200.000 χρήστες διέγραψαν την διάσημη εφαρμογή αυτή την εβδομάδα

Αναμφίβολα, η εβδομάδα που φτάνει στο τέλος της, ήταν μια κακή εβδομάδα για την Uber. Οι περισσότεροι θα έχετε παρατηρήσει το hashtag #DeleteUber που κυκλοφορεί στα Social Media τις τελευταίες ημέρες. Κάτι που όπως φαίνεται… έκανε την ζημιά του στην εταιρία, αφού σύμφωνα με τους New York Times, συνολικά 200.000 άνθρωποι διέγραψαν την εφαρμογή από τις συσκευές τους.

Ένα σημαντικό πλήγμα για την Uber, μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και είναι δεδομένο ότι τα στελέχη της εταιρίας εξετάζουν όλα τα δεδομένα έτσι ώστε να μην γενικευτεί η κρίση. Μην ξεχνάμε, ότι ανταγωνιστές όπως η Lyft καραδοκούν.

Γιατί όμως ξεκίνησε αυτό το social κίνημα, που ζητά την διαγραφή της Uber; Η εταιρία φάνηκε να εκμεταλλεύεται την απεργία των οδηγών ταξί, κατά διάρκεια των πρόσφατων διαδηλώσεων έξω από το αεροδρόμιο JFK στις ΗΠΑ. Αναπροσαρμόζοντας τις τιμές της. Σημειώνεται, ότι οι διαδηλώσεις έγιναν με αφορμή τις κινήσεις του Donald Trump, σε σχέση με την είσοδο προσφύγων στη χώρα.

Δεν ήταν όμως μόνο αυτό. Θα πρέπει να συνυπολογίσουμε, ότι ο ιδρυτής της Uber, Travis Kalanick, εμφανιζόταν να είανι κοντά στον νέο Αμερικανό πρόεδρο. Ως μέλος μάλιστα της επιχειρηματικής επιτροπής συμβούλων, που έχει δημιουργήσει ο Trump. Τελικά, εδώ και λίγα 24ωρα, ο Travis Kalanick ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την εν λόγω επιτροπή. Προφανώς σαν αποτέλεσμα των γενικότερων πιέσεων που δέχθηκε. Μένει να δούμε πως η Uber θα διαχειριστεί το ζήτημα από εδώ και πέρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 1 =