αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑDeal 7,1 δισ. δολαρίων: Η Roche εξαγοράζει την Telavant

Deal 7,1 δισ. δολαρίων: Η Roche εξαγοράζει την Telavant

Η ελβετική εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης Roche ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά της Telavant Holdings έναντι 7,1 δισ. δολαρίων.

Η Telavant παράγει φάρμακα για άτομα που πάσχουν από φλεγμονώδεις και ινωτικές ασθένειες και βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης μιας “πολλά υποσχόμενης νέας θεραπείας” για ασθενείς με νόσο του Crohn, ανέφερε η Roche σε δελτίο τύπου.

Μόλις της δοθούν τα πλήρη δικαιώματα για το φάρμακο RVT-3101 – μια θεραπεία υπό ανάπτυξη για φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου, συμπεριλαμβανομένης της ελκώδους κολίτιδας και της νόσου του Crohn – η Roche στοχεύει να ξεκινήσει δοκιμές φάσης 3, οι οποίες θα περιλαμβάνουν κλινικές δοκιμές σε εκατοντάδες έως χιλιάδες ασθενείς.

“Με βάση τα πολύ ελπιδοφόρα δεδομένα, πιστεύουμε ακράδαντα στις δυνατότητες αυτού του αντισώματος που βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο για τη θεραπεία των ασθενών”, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Roche Pharmaceuticals, Teresa Graham, στο CNBC.

“Ανυπομονούμε να αναπτύξουμε περαιτέρω αυτή τη θεραπεία και να τη διαθέσουμε στην αγορά και στους ασθενείς στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία το συντομότερο δυνατό”, πρόσθεσε.

Η Telavant είναι ιδιοκτησίας Pfizer και Roivant Sciences προς το παρόν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 3 =