αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑDeal 5,4 δισ. δολαρίων: H Pfizer εξαγόρασε την Global Blood Therapeutics

Deal 5,4 δισ. δολαρίων: H Pfizer εξαγόρασε την Global Blood Therapeutics

Η Pfizer ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ήρθε σε συμφωνία για εξαγορά της εταιρείας παραγωγής φαρμάκων για διαταραχές του αίματος Global Blood Therapeutics έναντι 5,4 δισ. δολαρίων.

H Pfizer επιδιώκει να ενισχύσει τη γραμμή παραγωγής της προκειμένου να αντιμετωπίσει μια πιθανή επιβράδυνση της ζήτησης των προϊόντων της για τον κορονοϊό, όπως αναμένουν οι αναλυτές λόγω της μείωσης των κρουσμάτων.

Η εταιρεία, η οποία έχει στη διάθεσή της μετρητά από τις πωλήσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού, αναζητά εξαγορές που θα μπορούσαν να της αποφέρουν ετήσιες πωλήσεις δισεκατομμυρίων μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Η Pfizer ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα καταβάλει 68,50 δολάρια ανά μετοχή της Global Blood, που αντιπροσωπεύει premium περίπου το 7,3% της τιμής που έκλεισε η μετοχή την Παρασκευή.

Ο τίτλος της Global Blood, η οποία παρασκευάζει ένα φάρμακο για διαταραχές του αίματος που ονομάζεται Oxbryta, ενισχύθηκε κατά 4,5% μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας.

Το Oxbryta εγκρίθηκε για πρώτη φορά το 2019 για τη θεραπεία της δρεπανοκυτταρικής νόσου σε ασθενείς ηλικίας 12 ετών και άνω. Τον περασμένο Δεκέμβριο, το από του στόματος χορηγούμενο φάρμακο έλαβε έγκριση για τη θεραπεία της πάθησης και σε νεότερους ασθενείς.

Οι πωλήσεις του φαρμάκου αυξήθηκαν περισσότερο από 50% σε 194,7 εκατομμύρια δολάρια το 2021.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 9 =