αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑDeal 3,49 δισ. δολαρίων: Η Amazon αγοράζει την One Medical

Deal 3,49 δισ. δολαρίων: Η Amazon αγοράζει την One Medical

Η Amazon.com πρόκειται να αγοράσει τον όμιλο παροχής πρωτοβάθμιας περίθαλψης One Medical αντί τιμήματος της τάξεως των 3,49 δισ. δολ., αφενός διεισδύοντας έτι περαιτέρω στον κλάδο της ψηφιακής υγείας, αφετέρου εμπλουτίζοντας τις υπηρεσίες της και με πραγματικά ιατρεία για πρώτη φορά. Η επιχειρηματική συμφωνία, η οποία πρόκειται να διεκπεραιωθεί εξ ολοκλήρου με μετρητά, συνδυάζει δύο κατ’ ουσίαν μικρούς παίκτες.

Η Αmazon ναι μεν βρίσκεται πολλά χρόνια στο πεδίο, αλλά έχει περιορισμένη παρουσία και πλέον επιδιώκει να αναπτυχθεί με ταχύτερους ρυθμούς. Ο κολοσσός του διαδικτυακού εμπορίου ξεκίνησε πρώτη φορά να προσφέρει σε πιλοτική βάση επισκέψεις εικονικής φροντίδας για το προσωπικό του στο Σιάτλ το 2019, προτού προσφέρει υπηρεσίες σε άλλους εργοδότες υπό το εμπορικό σήμα Amazon Care. Ομοίως, αγόρασε το διαδικτυακό φαρμακείο PillPack το 2018, το οποίο είναι ένας ιστότοπος εκτέλεσης συνταγών, ενώ αργότερα παρείχε και τη δυνατότητα σύγκρισης τιμών.

«Πιστεύουμε ότι η υγειονομική περίθαλψη βρίσκεται υψηλά στη λίστα των εμπειριών των καταναλωτών, οι οποίες χρειάζεται να εφευρεθούν εκ νέου και να επανακαθοριστούν», δήλωσε ο Νιλ Λίντσεϊ, πρώτος τη τάξει αντιπρόεδρος της Amazon Health Services.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 7 =