αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑDeal 3,2 δισ. ευρώ: Στη Masdar πωλείται η Τέρνα Ενεργειακή

Deal 3,2 δισ. ευρώ: Στη Masdar πωλείται η Τέρνα Ενεργειακή

Σε συμφωνία για να αγοράσει αρχικά το 67% της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ κατέληξε η Masdar με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και άλλους μετόχους της εταιρείας. Το τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται στο ποσό των 20 ευρώ ανά μετοχή και η συνολική αξία της συναλλαγής στα 3,2 δισ. ευρώ. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, θα εκκινήσει υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την απόκτηση όλων των υπόλοιπων μετοχών της εταιρείας, με στόχο να φθάσει το 100%.

Η συναλλαγή και η επακόλουθη προσφορά αντιστοιχούν σε συνολική αποτίμηση της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στα 2,4 δισ. ευρώ και επιχειρηματική αξία 3,2 δισ. ευρώ, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη ενεργειακή συναλλαγή που έγινε ποτέ στο Χρηματιστήριο Αθηνών και μία από τις μεγαλύτερες στην ευρωπαϊκή αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σημειώνει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Η αγοράστρια, Masdar Hellas, είναι 100% έμμεση θυγατρική της εταιρείας Abu Dhabi Future Energy Company PJSC – Masdar (η Masdar). Η Masdar κατέχει ηγετική θέση στην αγορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αναπτύσσοντας και λειτουργώντας έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και βιώσιμης τεχνολογίας διεθνώς. Εξ αυτών, ήδη βρίσκονται σε λειτουργία έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ισχύος άνω των 20 GW, με στόχο τα 100 GW μέχρι το 2030.

Η συμφωνία αναμένεται να προσφέρει σημαντικές επενδύσεις κεφαλαίου στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, υποστηρίζοντας τη συμβολή της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) της Ελλάδας και τον στόχο της Ε.Ε. για μηδενικές εκπομπές έως το 2050. Η προτεινόμενη εξαγορά καταδεικνύει την κλίμακα και τις φιλοδοξίες των αναπτυξιακών σχεδίων της Masdar στην περιοχή και περαιτέρω εδραιώνει τον ρόλο της ως αξιόπιστου παγκόσμιου εταίρου ενεργειακής μετάβασης για κυβερνήσεις, επενδυτές, αναπτυξιακούς φορείς και κοινότητες σε όλο τον κόσμο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 3 =